România, pe locul unu în Europa la ritmul de expansiune al lanțurilor de cafenele

5 to go3

România este ţara cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ din Europa, arată o analiză a Allegra World Coffee Portal, un institut care publică rapoarte periodice la nivelul industriei de profil. Astfel, numărul de cafenele a crescut cu 29% în 2022.

Analiza ia în calcul reţele locale precum 5 to Go şi Zireto, dar şi mărci internaţionale ca McCafe (parte a McDonald’s) şi Starbucks. Din estimările făcute de ZF, e vorba de 900-1.000 de cafenele de tip lanţ în total.

publicitate online in ziar Express de Banat

„După numărul de unităţi nou inaugurate, România esta piaţa europeană cu cea mai rapidă creştere, de 29%. Brandul local 5 to Go este lanţul cu cea mai alertă expansiune, deschizând 181 de unităţi în 2022”, conform Allegra World Coffee Portal, citat de Ziarul Financiar.

5 to Go are deja cinci puncte de vânzare în Timișoara și două în Reșița.

CITEȘTE ȘI: 5 to go a ajuns la Reșița! „Vă așteptăm în fiecare zi să vă încărcați bateriile în cea mai cool locație din oraș!”

La nivelul întregii Europe, ritmul de creştere al pieţei a fost de 3,3% anul trecut, până la peste 42.800 de cafenele de lanţ. În total, în Europa sunt analizate 40 de ţări, iar dintre aceste 31 au înregistrat creşteri, cu România în poziţia de lider.

Pe plan local există un număr relativ mic de lanţuri de cafenele, mai ales când vine vorba de nume internaţionale. În ceea ce priveşte reţelele locale, dincolo de 5 to Go care are deja peste 450 de unităţi, mai sunt şi alte nume importante precum Zireto, Tedís sau The Coffee Shop.

„Zireto este astăzi al doilea cel mai extins lanţ de cafenele din România, după 5 to Go, dar înaintea Starbucks. Zireto mizează pe chioşcuri şi cafenele mici, dar a deschis şi un prim drive-thru şi un local de tip flagship”, arată aceeaşi sursă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/