Rof redeschide pușcăria de pe vremea Mariei Tereza

inchisoare dognecea

Imobilul încărcat de istorie din comuna situată la doi pași de Reșița s-ar putea bucura de investiții importante.

Închisoarea ridicată pe vremea Mariei Tereza, regina Ungariei și arhiducesa Austriei între 1740-1780,  ar putea deveni un punct de reper important pentru comuna Dognecea. Pușcăria ar putea fi redeschisă, însă nu pentru răufăcători, ci pentru turiști. Primarul Remus Rof lucrează deja la proiect.

„Ne dorim să reabilităm clădirea unde pe vremea Mariei Tereza a existat o închisoare, și să deschidem aici un muzeu al mineritului. Pentru că imobilul este mare, ne-am gândit că am putea profita și am putea amenaja și câteva camere pe care să le introducem în circuitul turistic, pentru că multă lume își dorește să vină la ceva nou, aparte, păstrând astfel și elemente din specificul clădirii. Sperăm să reușim să atragem și fondurile necesare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Posibilități există, avem și un proiectant care s-a apucat deja de treabă. Este același care ne-a făcut  și proiectele pentru eficientizarea energetică a celor patru blocuri și pentru dispensar.”, a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

O altă clădire pe care Rof o dorește reabilitată cu bani europeni este cea în care, pe vremuri, funcționa școala primară. Aici se are în vedere înființarea unui centru de zi pentru copii, unde elevii din comună să-și poată pregăti lecțiile pentru a doua zi și să desfășoare activități extrașcolare. Și în acest caz, edilul mizează pe accesarea fondurilor europene prin PNRR.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/