Robu vrea să-și cunoască „inamicul”. Primarul face sondaje despre alegerile europarlamentare

Primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut și primul sondaj politic din acest an pe deja binecunoscuta sa pagină de Facebook. Dacă altădată cerea părerea timișorenilor despre gunoaie, transport în comun, fântâni cu luminițe și alte subiecte administrative, acum Robu vrea să știe pe cine ar alege votanții dintre USR și Partidul Plus la alegerile europarlamentare.


Edilul a postat duminică seara sondajul cu numărul 4 pe 2019. Iată cum sună întrebarea: „Se apropie alegerile europarlamentare. Desigur, este de așteptat ca majoritatea electoratului advers PSD să voteze cu PNL. Dar, un anumit segment va vota cu noile partide, USR și PLUS (partidul lui Dacian Cioloș). Dacă sunteți simpatizanți ai acestora, cu care dintre acestea două veți vota?”, a fost întrebarea lansată de liberal în „eterul” Facebookului.

Până luni dimineața votaseră 1.900 de conturi de Facebook dintre cele 40.000 care sunt fanii paginii primarului. Majoritatea a votat pentru Partidul Plus, al lui Dacian Cioloș, fost premier în guvernul tehnocrat, care au fost votați de 57%. Totuși, nici USR nu stă rău și are 43% în sondajul edilului. Robu a setat ca sondajul să se termine peste aproximativ încă o zi.

Alegerile europarlamentare vor avea loc la finalul lunii mai.