Robu, la două zile de la înfrângere: „Așa o inundare a întregului organism de liniște a apărut, una dumnezeiască, am fost extrem de împăcat”

Edilul în funcție al Timișoarei a comparat momentul în care a aflat că a pierdut alegerile locale cu cel în care a fost supus unei operații pe cord, în prima sa campanie electorală pentru primăria orașului de pe Bega. 

„În 2012, în plină campanie electorală, mi s-a descoperit o afecțiune de care nu știam și mi s-a spus că trebuie să mă operez urgent pe cord deschis pentru că altfel, în orice moment, pot avea probleme grave, nu am tăria să rostesc acel cuvânt. Am spus că dacă asta trebuie, o facem și pe asta. A fost o surpriză atunci. La un moment dat, am fost pus pe acel scaun și dus spre sala de operații. Nu mi-am închipuit că pot să fiu cuprins de atâta liniște, de atâta împăcare. Nu știam dacă de la o operație pe cord deschis o să ies viu sau… nu. E o anumită probabilitate, dar am fost atât de împăcat. Fix aceeași liniște am simțit-o duminică-seara, cum mi s-a întâmplat atunci. Probabil că există mecanisme interne care ne dau putere în felul acesta, cu diverse secreții de hormoni, de diverse substanțe. În momentul în care am văzut din start că este o diferență mare între mine și principalul contracandidat am fost convins că nu se mai poate răsturna nimic, că voi pierde, dar așa o inundare a întregului organism de liniște a apărut, una dumnezeiască, am fost extrem de împăcat.”, s-a destăinuit liberalul.

Alegerile de duminică i-au lăsat un gust amar lui Nicolae Robu. Primarul încă în funcție al Timișoarei spune că se va dedica mai mult familiei și pasiunilor sale: predatul, muzica și fotbalul.

„Așa am considerat de cuviință, să mă retrag din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, dată fiind constatarea făcută cu ocazia alegerilor că nu am susținere cetățenească așa cum mi-au fost așteptările. (…) Dacă sunt agreat așa cum sunt, foarte bine, voi fi fericit la maximum, dacă nu sunt agreat așa, voi fi tot fericit, dar pe alte coordonate. Nu mă transform. Am reușit asta și sunt foarte mulțumit. Iată că după un număr important de ani în care am fost supus la hărțuiri, la calomnii, zi de zi, am făcut față și am reușit să păstrez în mine, cu durere de multe ori, dar asta este o problemă de trăire lăuntrică. Eu sunt atât de puternic încât pot suporta durerea și sufletească și fizică. (…) Chiar dacă mă doare, rămân foarte puternic.”, a spus Nicolae Robu în conferința de presă susținută astăzi la Primăria Timișoara.