Robinet închis pentru reabilitarea rețelei de apă a Lugojului!

retea apa pod leucuta

Una dintre investiţiile importante, programate pentru acest an la Lugoj, înlocuirea conductei de apă de sub pasarela din Cotu-Mic, este afectată de ordonanța guvernamentală pentru reducerea cheltuielilor publice.

Ordonanța guvernamentală de reducere a cheltuielilor bugetare are efect și la Lugoj. Cel puțin unul dintre proiectele administrației locale de reabilitare a infrastructurii de utilități a orașului se sistează pentru o perioadă nedeterminată. Este vorba despre demersul înlocuirii conductei de apă, de egalizare a presiunii, care subtraversează pasarela „Leucuța”.

Instalația metalică, cu o vechime de patru decenii, are un grad mare de uzură și cu greu mai poate fi menținută în funcțiune. În ultimii ani s-au făcut doar cârpeli cu metode și materiale rudimentare, folosindu-se dopuri din lemn sau manșoane din cauciuc. Conducta este importantă pentru sistemul public de alimentare cu apă și nu poate fi anulată. Actuala administrație a promis din anii anteriori înlocuirea acesteia cu alta din material PVC, dar proiectul nu a fost pus până acum în practică, din diverse motive.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Anul acesta nu se mai poate parcurge nicio etapă pentru demararea lucrărilor de schimbare a conductei, din cauza restricțiilor de cheltuieli publice”, a transmis Primăria Lugoj.

Conducta are o lungime de peste 300 de metri, din care aproape jumătate este suspendată deasupra apei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/