În timp ce spitalele din România au început să sară în aer, pentru unitatea spitalicească din Caransebeș s-a pus la punct o investiție de peste 11 milioane de lei, iar astăzi pacienții și personalul medical nu mai stau cu sufletul la gură!
Managerul Adrian Dumbravă a recunoscut că doar șansa a făcut ca, ceea ce s-a întâmplat la Piața Neamț, de exemplu, să nu se repete și la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș: „În 2021, când am venit la Caransebeș, condițiile din spital au fost un șoc pentru mine. M-au speriat! Era un risc major!” Situația s-a schimbat fundamental și asta pentru că Primăria Caransebeș a accesat un proiect cu finanțare europeană și a modernizat tot ce înseamnă instalații electrice, partea de iluminat și de fluide medicale. În plus, a montat senzori de detecție a incendiilor pe fiecare etaj al unității spitalicești. „S-au schimbat partea electrică și cea de fluide medicale, adică oxigen și vacuum, s-au senzori de avertizare la incendiu. Mulțumesc echipei de la Primărie care a implementat acest proiect și domnului Florin Bogdea, managerul de proiect, deoarece proiectul de fluide medicale este unul de excepție. În sistemul medical este nevoie de astfel de inițiative.”, a declarat managerul Dumbravă.
City managerul Caransebeșului, Florin Bogdea, a urmărit și el cu groază imagini cu mult prea multe spitale din țară noastră în flăcări. Tocmai din acest motiv a și insistat pentru ca în spitalul din municipiu, o clădire veche, cu probleme evidente, să se intervină în cel mai scurt timp posibil. „Incendiile în spitale erau la ordinea zilei când ne-am gândit să reabilităm partea electrică, să avem senzori de incendiu și instalații moderne de fluide medicale. Erau instalații vechi de zeci de ani și prezentau un pericol real pentru pacienți și pentru angajații spitalului. Aveam mare nevoie de această investiție și mă bucur că astăzi putem oferi siguranță, liniște și condiții tot mai bune pacienților și personalului medical.”, a spus Florin Bogdea.
Primarul Felix Borcean a vizitat și el spitalul la finalizarea proiectului și a constatat că acesta s-a însănătoșit semnificativ, că arată tot mai bine și că a meritat să sacrifice alte investiții în oraș direcționând în mod repetat sume importante de bani către spital. „Îmi aduc aminte cum se făcea alimentarea cu oxigen în anii trecuți. Cu tuburi cărate pe holuri, doar norocul a făcut să nu avem vreo nenorocire prin spital! Acest proiect e unul dintre cele mai valoroase care s-au realizat în Caransebeș în ultimii ani, nu doar la spital. Meritul cel mai mare nu e al meu, eu doar am semnat documente, meritul îl are echipa de proiect!”, a completat primarul Caransebeșului.
Într-adevăr, spitalul din Caransebeș e tot mai sănătos, oferă condiții din ce în ce mai bune și, în același timp, tot mai multă încredere pacienților.