Risc de inundații pe mai multe râuri din Banat

inundatii lapusnicel

Mai multe râuri din Banat intră sub atenționare de cod galben până marți la prânz. Hidrologii recomandă vigilență sporită!

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au instituit codul galben, care va fi valabil începând de astăzi, de la ora 22.00, până marți la prânz.

În acest interval, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş – bazinul superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior, Nera – bazinul superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior și Cerna – afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de acumularea Herculane (judeţul Caraş-Severin).

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare marți, între orele 3.00 și 9.00.

1000x100 casa brutarului

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, hidrologii recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Sursă foto: Arhivă