Ripensia e în cantonament pe plan local. Alex Pelici caută formula ideală și testează jucători

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Ripensia Timișoara a intrat de marți într-un stagiu de pregătire centralizat efectuat pe plan local, cu antrenamente în Ciarda Roșie. În ultima săptămână, la echipă au mai venit jucători noi, unii care sigur vor fi păstrați, alții testați de Pelici. Antrenorul mai așteaptă și nume consacrate să semneze cu echipe sa. În schimb, Gueye Mansour are o situație neclară.

Toată echipa stă în perioada aceasta la același hotel și pe rând fotbaliștii au făcut și vizita medicală tot zilele trecute. Pe lângă plecările lui Anghelina, Ungureanu, Străuț, Drăghici, Moldovan și Dumiter, nici atacantul Constantin Stoica, venit în iarnă, nu și-a prelungit înțelegerea cu roș-galbenii. De altfel, în atac, deocamdată certitudinile sunt doar Marius Staicu, Albert Voinea și Denis Goldea. Mansour nu s-a întors din Senegal, după ce și el era la finalul înțelegerii. „Și el era la final de contract. Ni-l doream, dar discuția a fost să vină de la reunire. Am înțeles că va ajunge în data de 9 în Timișoara din Senegal, vom vedea. Ideea era să facă pregătirea cu noi. Zilele viitoare mai așteptăm doi-trei jucători consacrați”, ne-a declarat Pelici.

Problema e rezolvată însă la capitolul portari. În lot mai rămăseseră George Păduraru și Ștefan Dobre, cel care mai e eligibil la juniori. În pregătire cu echipa au mai fost aduși doi portari juniori. De altfel, Ripensia vrea ca anul acesta să conteze și cu echipa de U19, astfel că noi portari pot fi utilizați și acolo. Cei doi sunt Haralambie Mociu, trecut pe la CS Medgidia, și Alexandru Marinoiu, născut la Râmnicu Vâlcea și ultima dată la Energeticianul. „Ambii vor rămâne”, a precizat Pelici. Cel mai probabil, antrenorul va utiliza unul dintre cei doi juniori din teren între buturi.

Timișorean repatriat din Italia

untitled design set 970x90 px

Pelici a reușit să rezolve și problema unui fundaș lateral polivalent, pentru ambele părți ale terenului. Antrenorul mizează pe timișoreanul cu care a lucrat în trecut, Caius Lungu. În ultimii ani, fotbalistul a jucat în ligile inferioare din Italia. În trecut, a jucat în țară la Fortuna Covaci, Voința Sibiu și Râmnicu Vâlcea. „Este un jucător polivalent, poate juca atât fundaș stânga, cât și fundaș dreapta”, îl caracterizează Pelici. Antrenorul mai testează și alți tineri.

Răzvan Rus, mijlocaș trecut pe la ACS Poli și Dumbrăvița, nu a rămas. În schimb, se pregătesc cu roș-galbenii Mario Boldea, mijlocaș defensiv care poate juca și fundaș de 22 de ani, trecut pe la Performanța Ighiu și Cetate Deva, Nafi Iseini, mijlocaș de 19 ani format la ACS Poli, de care s-a despărțit în urma unui litigiu, precum și doi jucători din generația de 2001 de la Centrul Național de Pregătire de la Târgu Mureș, Dragoș Grigore și Alexandru Ban.

Ripensia va disputa săptămâna viitoare două meciuri de verificare cu Dudeștii Noi. Primul va fi miercuri după-amiază, iar următorul, vineri dimineața. Apoi, jucătorii vor primi liber la sfârșit de săptămână.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/