Ripensia a transferat doi fotbaliști trecuți și prin Spania sau Germania. Mutarea pe noua bază sportivă, bătută-n cuie!

Ripensia Timișoara continuă transferurile. Clubul a adus marți doi fotbaliști noi, ambii cu profil ofensiv, iar transferurile nu se opresc aici. Alexandru Neagu și Marius Fotescu sunt noile achiziții, iar clubul și-a încheiat socotelile cu Mansour. Roș-galbenii au bătut și palma pentru mutarea pe baza sportivă Electrica, pe care nu sunt foarte dispuși să o împartă permanent cu ACS Poli.

Alexandru Neagu este un mijlocaș cu profil ofensiv, de 26 de ani, piteștean. A început fotbalul la FC Argeș, după care a ajuns în Spania, la Real Murcia. A mai fost legitimat la Pandurii, UTA, Râmnicu Vâlcea, Mioveni, SCM Pitești, Academica Clinceni, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. În sezonul trecut, în tur a fost la CS Mioveni, pentru care a jucat în opt meciuri, iar apoi s-a transferat la Metaloglobus București, pentru care a jucat nouă meciuri și a marcat 3 goluri. Marius Fotescu are 23 de ani, e extremă dreaptă într-un sistem cu trei atacanți și are și cetățenie germană. A fost legitimat la nemții de la Wormatia Worms, după care a ajuns la Cernavodă, juniorii viitorului, iar sezonul trecut a jucat la Farul, pentru care a marcat 4 goluri în 26 meciuri.

Campania de transferuri a Ripensiei nu se termină aici. Clubul a anunțat în schimb că s-a despărțit și de Gueye Mansour definitiv. „Mansour este un capitol încheiat. Avem trei atacanți foarte buni, pe Golda, Staicu și Voinea, suntem acoperiți. Fotescu va juca în banda dreapta. Mai așteptăm unul sau doi jucători zilele acestea. Sunt contractați pe doi ani pentru că proiectul nostru este pe două sezoane”, ne-a declarat președintele grupării, Dumitru Mihu. Conducerea a rezolvat problema importantă a mutării echipei pentru baza Electrica, unde doresc să joace meciurile oficiale și cei de la ACS Poli. Ultimele informații sunt că la echipa de Liga a III-a vor reveni jucătorul Bogdan Străuț sau managerul Ovidiu Petre.

Ripensia va juca la rândul ei meciuri oficiale pe Electrica. „Mâine vom semna contractul. Echipa mare se va muta acolo, unde probabil vom juca și unele meciuri, urmând ca meciurile importante să le disputăm pe «Dan Păltinișanu»”, a precizat Mihu. Președintele spune că roș-galbenii ar fi încurcați de prezența celor de la ACS Poli. „Noi vom avea activitate acolo. Timișoara are destule stadioane de Liga a III-a”, a mai spus Mihu, care totuși spune că, la nevoie, pentru un meci, echipele trebuie să se sprijine și ambele Poli ar putea veni pe Electrica sau în Ciarda Roșie.

Miercuri, de la ora 18.00, Ripensia va juca primul amical, în Ciarda Roșie, cu Avântul Topolovățu Mare, club de Liga a V-a.