„I did it in my way”, cu inteligență, implicare și cu multă gingășie. Amalia Matei, noul președinte Rotary Cetate Timișoara, stă la cârma faptelor caritabile și face reverență pentru performanță.
Eleganța a strălucit din nou la Timișoara , la cele mai înalte cote, sub cupola faptelor bune, pictate în movul florilor de mai și la candela unor lucrări de artă de mare valoare, totul în acompaniamentul rafinamentului, demn de un bal Rotary Cetate. Iar când un asemenea eveniment a fost creionat de omul care de 8 ani, neobosit, orchestrează toate balurile Rotary, succesul nu avea cum să nu fie de proporții.
Mai exact, oamenii de valoare au adus la rândul lor valoare prin prezență, dar mai ales prin donațiile substanțiale care s-au făcut pentru proiectul „Facem reverență pentru performanță”. Lucrările de artă au fost cumpărate, la licitație, cu zecii de mii de euro, bani ce vor fi redirecționați în sprijinul Ambulatoriului pentru Sportivi, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.
16.000 de sportivi merg de două ori pe an la unitatea de pe Strada Bela Bartok, numărul 17, pentru investigațiile medicale necesare obținerii vizei medico-sportive, fiind totodată un centru de referință pentru cabinetele de medicină sportivă din județele limitrofe. Cu dotarea din acest moment, ambulatoriul nu poate rezolva toate tipurile de investigații prevăzute. Nevoile nu sunt exagerate, dotările minime cu care să funcționeze bine unitatea medicală ridicându-se la 30-40.000 de euro.
Cu ajutorul acestor sume de bani se vor achiziționa electrocardiografe de repaus adaptate sportivului de performanță, aparate pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale, aparate Holter și multe altele, pentru că „la nivel de dotări este o suferință și trebuie să ajutăm. Sportivii au nevoie, iar performanța fără medicina sportivă, nu este posibilă. A face bine și a pune interesul celorlalți mai presus de interesul propriu sunt cele mai importante aspecte din viața unui om”, a spus Amalia Matei, copleșită, emoționată, dar și fericită. Amalia a mai punctat și faptul că această seară nu a fost despre ea, ci despre toți cei peste 300 de oameni prezenți la bal și care, dincolo de diferențe, au găsit lucruri care să îi apropie: umanitatea.
De la condei, la purtător de colan Rotary Cetate Timișoara. A reușit în felul ei, sufetul generos, rafinat și promotor al culturii!
Considera că nu este loc pentru ea în această lume a oamenilor mari: „ Am presupus că este ceva, undeva, unde probabil nu voi ajunge niciodată. Lucram în presă și Adam Crăciunescu mi-a spus: vino în Rotary, ar fi un excelent lucru să te avem acolo! M-am speriat, m-am gândit cum m-aș integra eu în lumea aceea, cu oameni mari, cu oameni de afaceri importanți, cu politicieni, cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Am refuzat și am spus că fac orice cu drag, dar din afara clubului.”
Iată că după ani buni și insistențe pe măsură, acum Rotary este pentru Amalia a doua familie și totul a căpătat sens, pentru că, da, „I did it in my way”, așa cum minunat a interpretat piesa Călin Geambașu&Band, cei care au făcut ca seara să fie cu adevărat de poveste, la binecunoscutul Venue Grand Ballroom din Timișoara.
Și pentru că un astfel de bal nu poate fi semnat decât de nume importante din toate domeniile de activitate, iată că și la categoria artă, tușul de rafinament a fost executat impecabil de timișoreanul Gheorghe Fikl, artistul plastic consacrat, care de câțiva ani buni a transformat localitatea Socolari, din Caraș-Severin, în satul cu artiști, și ale cărui lucrări de înaltă măiestrie au depășit granițele țării. Tabloul lui Fikl a fost lucrarea de vârf a serii, care a adunat, prin licitație, nu mai puțin de 40.000 de lei, alăturând-se astfel, celorlalte zeci de mii de lei adunați din vânzarea obiectelor de artă, la fel de spectaculoase și expuse, de asemenea, la Balul Rotary.
Misiunea Clubului Rotary Timișoara Cetate este de a promova integritatea, bunăvoința și prietenia și de a derula proiecte pentru sprijinirea tinerilor, sprijinirea educației, a persoanelor vulnerabile, a sistemului medical în comunitate și în lume.
A fost artă, a fost culoare, a fost eleganță la superlativ. Un Bal Rotary al inimilor nobile care a răsunat în tot Banatul!