Reținut pentru braconaj! Un cărășean a împușcat un prejudiciu de 1.400 de euro!

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce polițiștii cărășeni au descoperit că a împușcat doi porci mistreți. Omul nu deținea autorizație de vânătoare.

A tras fără remușcări și a sperat să scape basma curată. Un bărbat de 31 de ani din Agadici a fost reținut 24 de ore după ce polițiștii au concluzionat că acesta a împușcat doi porci mistreți. Mai precis, oamenii legii au oprit o autoutilitară luni seara în zona Oraviței, găsind astfel cele două animale ucise. La volanul camionetei nu se afla vânătorul, ci un alt bărbat care nu poseda permis de conducere.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că animalele au fost omorâte de un membru vânător, care nu avea însă autorizație de a vâna. Cei doi porci mistreți, în greutate totală de 135 kg, au fost predați Direcției Sanitar Veterinare Caraș-Severin pentru expertizare, prejudiciul estimat fiind de 1.400 euro. Arma de vânătoare și 21 de cartușe au fost ridicate în vederea cercetărilor.

„În cauză se continuă cercetările față de autorul faptei de braconaj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de practicare a vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 și respectiv uzul de armă fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 343 Cod Penal. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Șoferul care a condus autoutilitara este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 44 din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei.