Retim vrea neapărat să adune deșeurile din Reșița! Pentru gunoiul de la Herculane, niciun interes!

remus rof, daniel borduz

Societatea timișoreană de salubrizare a contestat Caietul de Sarcini al licitației pentru colectarea deșeurilor în municipiul Reșița!

Întârzierea cu care Consiliul Județean a pus în funcțiune Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac și lacătele de pe stațiile de transfer au făcut inutilă munca depusă de angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Caraș-Severin, au dus la rezilierea contractelor încheiate acum 6 ani pentru colectarea gunoiului în localitățile județului și au obligat la reluarea licitațiilor pentru patru din cele șase zone în care a fost împărțit Banatul Montan. Doar SC Ionela, firma de salubrizare din Moldova Nouă, operează în momentul de față dintre toate cele care câștigaseră licitațiile pentru colectarea deșeurilor. Și își face treaba foarte bine. La Bozovici și Pojejena. Pentru celelalte patru zone ale județului sunt proceduri în desfășurare după ce ADI Intercom Deșeuri a fost obligată să rezilieze vechile contracte și să reia licitațiile.

Zona 1, Reșița, cea mai mare, generează interes pe măsură. Societatea timișoreană Retim a contestat Caietul de Sarcini la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, încercând să-și maximizeze șansele de a câștiga contractul de prestări servicii de salubritate în municipiul de pe Bârzava. Zonele 2 și 3 sunt acoperite de SC Ionela și sunt singurele din județ în care activitatea merge conform celor agreate cu Uniunea Europeană.

„Zona 4, Oravița, a fost publicată pe SICAP, cu deschidere de oferte în 11 aprilie. Zona 5, Băile Herculane, a fost publicată și ea pe SICAP, cu deschidere în .3 februarie, dată la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Din acest motiv am reluat procedura. Deschiderea ofertelor e în 23 martie. Sperăm ca măcar atunci să fie cineva interesat. Zona 6, Oțelu Roșu, e în evaluare cu control al Agenției Naționale Pentru Achiziții Publice. Dorim să o atribuim cât mai curând având în vedere că există doi ofertanți. Împreună cu fostul și actualul președinte ADI, Luca Mălăiescu, respectiv Remus Rof, am grăbit cât am putut de mult aceste proceduri de reluare a licitațiilor de atribuire a contractelor către operatorii interesați să colecteze deșeurile în Caraș-Severin. E vorba despre operatorii care colectează din localități și transportă la stațiile de transfer. De acolo, deșeurile sunt preluate de firma care operează la Lupac. S-a ajuns în această situație deoarece, cu excepția SC Ionela, toți ceilalți câștigători ai licitațiilor organizate de noi în 2016 au solicitat rezilierea contractelor. Au așteptat ani pentru a-și putea începe activitatea, numai că deschidea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac și a stațiilor de transfer s-a lăsat prea mult așteptată.”, a declarat directorul ADI Intercom Deșeuri, Daniel Borduz.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/