RETIM: Arderea frunzelor este nu doar ilegală, ci și poluantă

retim, informatii despre arderea frunzelor
untitled design set 970x90 px

RETIM vine cu sfaturi utile privind gestionarea cu responsabilitate a frunzelor. „Arderea lor este nu doar ilegală, ci și poluantă”, amintește operatorul de salubritate din Timiș.

RETIM a decis să vină cu o serie de sfaturi utile în ceea ce privește gestionarea cu responsabilitate a deșeurilor vegetale.

Cu toate că iarna a sosit, toamna a lăsat în urmă covorul de frunze colorate. (…) Vă amintim că arderea frunzelor este nu doar ilegală, ci și poluantă. În loc să optăm pentru această variantă, haideți să ne orientăm către opțiuni prietenoase cu mediul”, a informat operatorul de salubritate din județul Timiș.

Printre variantele propuse se numără compostarea frunzelor.

Descompunerea naturală a frunzelor poate continua și în iarnă, contribuind la îmbunătățirea solului pentru primăvara viitoare. Astfel, putem păstra echilibrul natural în grădinile noastre. Frunzele rămân aliații noștri! Chiar dacă e iarnă, frunzele pot oferi beneficii continue. Prin descompunerea lor, susținem fauna microbiană, eliberăm nutrienți pentru sol și îmbunătățim capacitatea acestuia de a reține apa”, a detaliat RETIM.

Reprezentanții societății amintesc faptul că deșeurile vegetale stradale nu sunt deșeuri menajere, astfel că nu sunt colectate de compania RETIM.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/