Una dintre cele mai mari neplăceri în zilele caniculare este să petreci mult timp în bucătărie. Așa că prietenii noștri de la Natur House Reșița ne oferă soluția: rețete rapide, care nu doar că sunt ușor de gătit, dar sunt și prietene cu silueta.
Gama de rețete sănătoase este diversificată, pe gustul oricărei persoane care decide să schimbe macazul în viața sa. Loredana Guran, specialistul în nutriție de la Natur House Reșița a pregătit și pentru astăzi două rețete de sezon, sănătoase și pline de prospețime:
SUPĂ CREMĂ DE SPARANGHEL
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se toacă sparanghelul, se fierbe în supă timp de 30 de minute, se amestecă laptele în 100 ml de apă, se sărează și se dă în clocot. Se ia supa de pe foc, se pun gălbenușurile și untul, se bat bine și se pune sparanghelul mixat. Se încălzește în momentul servirii și nu se dă în clocot.
COCKTAIL DE PEPENE GALBEN
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală pepenele, se taie pe jumătate și se scot semințele. Cu ajutorul unei lingurițe se scot din pulpa fructului 6 biluțe. Restul pulpei se mixează cu lămâia curățată și cu menta. Biluțele de pepene galben se amestecă cu mixul obținut. Se poate adăuga miere, se asezonează cu mentă și se servește cu poftă după ce a fost ținut la rece.
Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție Loredana Guran. Programări telefonice se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.
Pentru că sănătatea este cea mai importantă, Express de Banat, împreună cu partenerii de la Natur House Reșița, publică în fiecare zi de sâmbătă câte un articol legat de nutriție și, de asemenea, vă invită la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat.