Și ei pot fi lideri!

Sub deviza „Și eu pot să fiu lider”, un număr de 15 tineri de la Centrul de Plasament „Speranța” din Reșița vor învăța în acest weekend, în locația preferată pentru tabere, Râul Alb,  cum să organizeze evenimente.

Liga Studenților Universității Eftimie Murgu, împreună cu Direcția pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și-au unit forțele și au organizat o excursie de trei zile la Râul Alb pentru 15 tineri care și-au exprimat dorința să învețe tot ce stă în spatele organizării unui eveniment.

Pentru că tinerii sunt viitorul comunității, nu trebuie uitați cei mai puțin norocoși dintre aceștia, cei care nu au avut cel mai bun start în viață. Astfel, reprezentanții Ligii Studenților, care au mai lucrat cu acești tineri, au dorit să le dea ocazia să învețe la rândul lor care este rețeta de succes a organizării unui eveniment. „În cele trei zile de tabără, tinerii de la centrul de plasament vor învăța prin joacă cum să organizeze diferite evenimente, astfel încât la finalul excursiei aceștia să prindă curaj și să fie conștienți că pot fi la rândul lor organizatori. Dorim să le arătăm că îi băgăm în seamă, că ei contează pentru noi”, explică Gheorghe Popovici,  prorectorul Universității „Eftimie Murgu” Reșița pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate.

Direcția pentru Sport și Tineret, cea care le oferă tinerilor locația pentru excursie, susține ideea Ligii Studenților de a organiza astfel de activități pentru cei din centrul de plasament. „Salutăm inițiativa Ligii Stundeților, pentru că și tinerii din centrele de plasament au nevoie să ne aplecăm atenția asupra lor. Prin aceste acțiuni le ușurăm integrarea în societate și le dăm încredere în proiectele lor. Faptul că vom încerca să îi instruim, să îi inițiem ca și formatori este un pas înainte pentru acești tineri. Au nevoie de susținearea noastră pentru a reuși în această societate”, declară Liliana Dacica, directorul Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

În urma acestui weekend, tinerii vor organiza pe cont propriu un eveniment local la nivelul comunității și un eveniment special pentru cei mici din Centrul de plasament „Speranța”. „Cele două evenimente vor fi realizate prin organizarea unor „zile de joacă” pentru copii din centru și din comunitate. Sperăm ca în aceste zile de tabără să reușim să le dăm aripi acestor tineri astfel încât să le reușească organizarea de evenimente pe cont propriu”, explică Alina Bosânceanu, președintele Ligii Studenților Universității „Eftimie Murgu” Reșița.