Rețeaua de canalizare de la Tirol stă în pixul ministrului Dezvoltării!

doclin

În aceeași situație este și alimentarea cu gaze naturale a comunei Doclin, proiect depus spre finanțare încă din primăvara acestui an pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de administrația locală.

Văzut ca un colac de salvare pentru unitățile administrativ-teritoriale, „Anghel Saligny” este așteptat cu nerăbdare de primarii cărășeni, pentru mulți dintre ei noul program derulat de Ministerul Dezvoltării fiind singura sursă concretă de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală.

Printre edilii cărășeni care așteaptă cu sufletul la gură un răspuns din partea ministrului Dezvoltării, Attila Cseke, cu privire la eligibilitatea proiectelor depuse spre finanțare pe „Anghel Saligny”, se numără și primarul  comunei Doclin.  Dănuț Oană speră să obțină bani pentru două investiții. Pe de-o parte, pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și introducerea sistemului de canalizare în satul Tirol, iar pe de altă parte – pentru aducerea gazului metan în comuna Doclin.

„La alimentarea cu apă, extinderea înseamnă, de fapt, doar un foraj, care se va adăuga celui existent, pentru a asigura necesarul de apă fără probleme în localitate.  În plus, și stația de epurare are nevoie de apă, și de aceea am conceput acest proiect. Canalizarea ne lipsește la Tirol, pentru că în anul în care am făcut alimentarea cu apă nu a fost posibilă și implementarea acestei investiții, pentru că nu aveam suficienți locuitori. Pe «Anghel Saligny», în schimb, nu s-a mai ținut cont de acest criteriu, și suntem optimiști din acest punct de vedere. Sperăm la un răspuns favorabil din partea Ministerului Dezvoltării, nu doar pentru acest proiect, ci și pentru cel privind introducerea gazului în comună, pe care l-am implementat în parteneriat cu Primăria Forotic. Sperăm că este doar o chestiune de câteva zile, două – trei săptămâni, până vom primi și noi, Caraș-Severinul, un răspuns concret cu privire la finanțarea proiectelor prin acest program.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.