Rețea de trafic de migranți, destructurată de autorități. Cum funcționa?

perchezitii politia de frontiera

Polițiştii de frontieră au destructurat o rețea infracțională constituită din cetățeni irakieni, specializată în traficul de migranţi. Aceasta racola, îndruma, transporta și adăpostea cetățeni care proveneau din Orientul Mijlociu și Asia și care voiau să ajungă în state din vestul Europei.  

Din investigaţiile preliminare făcute, polițiștii au stabilit că persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care erau bine organizați, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Cetățenii irakieni preluau grupurile de migranți și le adăposteau în diverse locuri în Timișoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere ca să fie trecuți ilegal frontiera spre state din vestul Europei. Migranții plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro.

„Azi, 18.10.2021, poliţiştii de frontieră au efectuat două percheziţii la două locații din municipiul Timişoara, unde au fost depistaţi şi conduşi la sediul inspectoratului un număr de 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet și India. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timiş, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.”, transmite Poliția de Frontieră Timișoara.