Resursa de lemn pentru încălzirea populației

Resursa de lemn pentru încălzirea populației

Cantitățile de lemn pentru încălzire disponibile pentru vânzarea directă către populație la data de 22 noiembrie 2023 erau de 5300 mc, disponibile, în cea mai mare parte, în depozitele ocoalelor silvice, oferta ocoalelor silvice fiind actualizată săptămânal și publicată on-line pe pagina www.rosilva.ro, alături de prețurile de vânzare practicate pe specii și sortimente.

Volumul de lemn vândut pentru încălzirea locuințelor populației din județ, cumulat de la începutul anului până la finalul lunii octombrie era de 50 mii mc, mai mult cu 3,5 mii mc față de perioada similară a anului 2022.

Volumul estimat a fi pus la dispoziția populației în sezonul rece 2023-2024 este de 43 mii mc.

Precizăm faptul că Direcția Silvică Caraș-Severin asigură doar o parte din piața lemnului de foc, un volum semnificativ din această piață fiind reprezentat de operatorii economici care achiziționează masă lemnoasă pe picior și care, în urma exploatării, valorifică produsele de lemnul fasonat obținute.

Volumul de masă lemnoasă pe picior contractat de operatorii economici în anul 2023 este de cca. 400 mii mc.

În anul 2023 direcția silvică a oferit populației din județul Caraș-Severin întreaga cantitate de lemn pentru încălzire rezultată din activitatea de exploatare în regie proprie și a făcut toate demersurile necesare pentru soluționarea cererilor de lemn de foc și de marcare în proprietățile particulare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/