Restricțiile pentru camioane se prelungesc în Banat

Canicula pe drumuri

Camioanele nu au voie să circule pe drumurile naționale și pe autostrăzile din Banat nici luni, 28 august, din cauza caniculei.

Codul portocaliu de căldură a fost prelungit și pentru prima zi a săptămânii viitoare. În Timiș și Caraș-Severin se vor înregistra până la 39 de grade Celsius.

„Pe lângă restricțiile instituite sâmbătă și duminică, respectiv 25 – 26.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, acesteea se vor prelungi cu încă o zi (luni – 28.08.2023) în același interval orar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din Municipiul București și din județele: Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceva, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați”, a transmis DRDP Timișoara.

Măsura este luată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.