Restricții de trafic pe o stradă importantă din Timișoara

restrictii pe strazi din timisoara
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Primăria Timișoara anunță că, în perioada 10 ianuarie – 31 mai, se impun restricții de trafic pe str. Batania. Acestea sunt necesare pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare.

Traficul pe str. Batania din Timișoara va fi restricționat, etapizat, cu scopul realizării unor lucrări de modernizare a rețelei de apă și canalizare.

Astfel, potrivit Primăriei Timișoara, în perioada 10 ianuarie – 31 mai, în intervalul orar 08.30 – 17.00, traficul rutier va fi restricționat sau închis, după cum urmează, pe tronsoanele: în perioada 10 ianuarie – 15 februarie, pe str. Batania, pe tronsonul cuprins între str. Herodot și str. Levănțica; în perioada 10 – 31 ianuarie, pe str. Batania, pe tronsonul cuprins între str. Apateu și str. Herodot; în perioada 10 – 31 ianuarie, pe str. Batania, pe tronsonul cuprins între str. Torac și str. Apateu; în perioada 10 – 31 ianuarie, pe str. Batania, pe tronsonul cuprins între str. Vidrighin și str. Torac; în perioada 15 februarie – 30 martie, pe str. Batania, pe tronsonul cuprins între str. Levănțica și str. Căprioarei; în perioada 01 – 30 aprilie, pe str. Căprioarei; în perioada 01 – 31 mai, pe str. Câmpului.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

În Timișoara, proiectul presupune lucrări de extindere și reabilitare ale rețelelor de apă și canalizare, dar și realizarea unui sistem de valorificare a nămolului de la Stația de epurare, precum și lucrări de modernizare ale Stației de Tratare a Apei Bega. În ceea ce privește lucrările de pe strada Batania, acestea fac parte din CL 13, Lot 3 – Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara SUD. Lucrările au avut în vedere instalarea unei conducte din fontă, pe o lungime de peste 1 km și a unor conducte din polietilenă de peste 800 m. Toate conductele din polietilenă au fost deja instalate, iar din conducta de fontă, s-au realizat deja peste 500 m. Se estimează finalizarea lucrărilor în luna iunie a acestui an”, a informat Primăria Timișoara.

Conform instituției, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș constituie o parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată. Aceasta se face prin investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu. Valoarea totală a proiectului este de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.  Finanțarea este asigurată în proporție de 75,35% de Uniunea Europeană, 16,88% de la bugetul de stat, 6% co-finanțare Aquatim și 1,77% de la bugetul local.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/