Restricții de circulație pe DN 68A Margina-Holdea. Măsura, valabilă până în 10 iulie

explo 1000x200

Vor fi din nou restricții de circulație, din 10 mai, pe sectorul DN 68A, Margina-Holdea. Restricția se aplică vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane și animale vii. Măsura va fi valabilă până în 10 iulie și a fost luată pentru continuarea lucrărilor de reparații la drum.

Încă din 2 martie, muncitorii au început reparațiile la drumul construit în perioada anilor 1962-1967, acum deteriorat din cauza valorilor mari de trafic și tonaj.

Zilnic, în medie, între 10.000 și 14.000 de autovehicule circulă pe acel tronson de drum.

„Din cauza traficului intens al autovehiculelor de transport marfă care tranzitează DN 68A, productivitatea lucrărilor de reparații a fost scăzută, personalul muncitor fiind supus riscului de accidente. În plus, productivitatea echipelor a fost afectată de traficul intens și de ambuteiaje, fluxurile de aprovizionare cu materiale a punctelor de lucru prelungindu-se foarte mult.”, transmit reprezentanții DRDP Timișoara.

Lucrările care vor demara din 10 mai sunt executate, în continuare, de antreprenorul S.C. Axela Construcții S.R.L. și în regie proprie de secțiile specializate ale DRDP Timișoara și constau în refacerea integrală a structurii rutiere pe sectorul de 5 km dintre Coșava şi Coșevița, așternerea de covoare asfaltice pe sectorul Coșevița-Holdea, precum și alte reparații pe sectoare unde au apărut degradări.

Odată cu instituirea restricțiilor de tonaj și devierea traficului greu, lucrările se vor executa pe tot parcursul zilei, iar zonele aflate în șantier vor fi semnalizate cu semafoare și pe parcursul nopții, circulația desfășurându-se alternativ, pe o bandă. Fiind un drum în lucru, pentru autoturisme și vehicule de până la 7,5 tone se mențin restricțiile de viteză, la 30 km/h.

Rute ocolitoare pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

Pentru traficul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane si animale vii, este obligatorie ocolirea. Pe direcția Nădlac-București, rutele de ocolire sunt: A1 Nod Balinț-A6 Lugoj-DN 6 Lugoj, DN 6 Caransebeș-DN 68 Caransebeș-DN 68 Hațeg-DN 66 Hațeg-DN 66 Simeria-A1 Simeria sau A1 0 Nădlac-A1 Arad-A11 Arad, DN 7 Arad-DN 7 Ilia-A1 Ilia.

Pe direcția București-Nădlac, varianta de ocolire este A1 Ilia-DN 7 Ilia-DN 7 Arad-A11 Arad-A1 Arad-A1 Nădlac.

Restricțiile impuse pentru traficul greu au avizul IGPR și al CNAIR.

banner 970 x 250