Condiții igienico-sanitare precare, ustensile de gătit murdare, lipsa autorizaților vizate! Asta au descoperit inspectorii de la OPC la restaurantul Papas din Lugoj.
În urma controlului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a dispus închidere temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni.
Mai mult, restaurantul a primit 2 amenzi, în valoare de 7.000 de lei, și au fost retrase de la comercializare produse neconforme.
Printre abaterile descoperite s-au numărat și păstrarea produselor preparate atât în spațiul frigorific neigenizat corespunzător, cât și la temperatura ambientală, direct pe paviment sau folosirea unor produse și materii prime congelate și refrigerate lipsite complet de informații sau cu depuneri masive de gheață.
În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, acestea erau precare. În blocul alimentar, pereții aveau cu zone cu mucegai, tavanele aveau tencuială și zugrăveli exfoliate, țevile și racordurile de gaz erau ruginite, iar ustensilele de lucru și cuptoarele nu erau igenizate corespunzător, prezentând depuneri masive de murdărie și grăsime arsă.