„Reșițenii sunt fantastici!” Drum cu 4 benzi și 5 poduri către viitorul mall!

nelu popa strabag

Nelu Popa reconfigurează total circulația în reședința de județ! Încep lucrările la drumul care va lega Govândariul de noul Km 0 al Reșiței și de Centrul Civic!

Edilul-șef a semnat contractul de 50 de milioane de lei cu firma austriacă Strabag, care în termen de 18 luni sau chiar mai puțin, așa cum anticipează directorul tehnic Mihai Richard, va trebui să dea în folosință un drum de aproape 4 km, care va merge pe malul drept al Bârzavei, de la Intim, prin fosta platformă industrială Mociur, până în centru. „Deschidem o altă perspectivă de circulație între orașul nou și cel vechi! Această legătură rutieră conectează practic cele două părți importante ale orașului. O să se plece cu lucrarea de la giratoriul de la Intim și venim pe trei benzi până la podul de peste Țerova, unde intrăm în platforma industrială. De acolo mergem pe patru benzi până unde vom intersecta drumul pe care acum se circulă când se vine din parcul industrial. Demolăm acel pasaj pe sub care treceau trenurile către halda de zgură și facem un giratoriu, după care se intră din nou în două benzi. Proiectul mai prevede o bretea care va duce către viitorul pod care se va face peste Bârzava, un pod rutier, care este prevăzut puțin în amonte de stația OMV.”, a explicat primarul Popa.

Lucrările demarează în perioada imediat următoare, după un grafic gândit în așa fel încât să nu se suprapună cu șantierele deschise pentru reintroducerea tramvaiului în oraș. Ceea ce înseamnă că nu va fi creat un disconfort și mai mare decât există în prezent. „Reșițenii au fost fantastici! Mult peste așteptările mele! Le mulțumesc pentru acest lucru! Într-o perioadă foarte scurtă de timp eliberăm Govândariul. Se va putea circula în voie. Deblocăm Triajul cu două benzi pe sens și mutăm lucrările pe partea cealaltă. Se va reveni la circulația pe care am avut-o înainte să începem lucrările la tramvai. Ca să facem omletă trebuie să spargem ouăle!”, a mai spus primarul Reșiței.

1000x200 dacus 02

Odată cu semnarea acestui contract intră într-un alt ritm de lucru și francezii care au anunțat că vor construi noul Km 0 al Reșiței, mall-ul, complexul rezidențial și toate celelalte pe fosta platformă Mociur. „Este un proiect care va crea în primul rând front pentru cei de la Nhood, care așteptau demararea lui pentru a începe și ei investițiile la mall. Acest drum deschide și o altă perspectivă de circulație. Cu siguranță, polarizarea se va muta pe malul drept al Bârzavei.”, a spus edilul-șef, mulțumit că lucrarea va fi executată de o firmă bine cotată, așa cum e Strabag.

Mihai Richard, directorul tehnic Strabag, a avansat un termen chiar mai mic de 18 luni pentru finalizarea lucrărilor: „Până în prezent nu am avut contracte care să nu fie finalizate în termen. Este un proiect frumos, sunt 5 poduri, lucrăm într-o zonă mai mult închisă. De această lucrare vor beneficia toți cetățenii municipiului!”

publicitate si promovare online banner maxagro