Reșițenii, invitați la mișcare… în folosul comunității

Deși până acum Reșița a fost acoperită de un strat subțire de zăpadă față de alte ierni, omătul înghețat nu se dă dus atât de repede, iar mersul pe jos sau chiar cu mașina, în unele zone, este o adevărată sursă de adrenalină. Primăria nu ezită să le reamintească cetățenilor că au și obligații pe timp de iarnă, spre binele tuturor.

Primăria Municipiului Reșița le reamintește locuitorilor care le sunt obligațiile pe timp de iarnă, atunci când zăpada pune stăpânire pe trotuare, iar țurțurii, pe acoperișuri. Dat fiind faptul că începutul de an a adus cu el și prima ninsoare, administrația locală îi îndeamnă pe reșițeni să acționeze, în caz contrar, riscă amenzi cu valori cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

„Autoritățile publice, instituțiile publice și private, operatorii economici, asociațiile guvernamentale, alte persoane fizice și juridice au obligația să asigure pe o distanță de cel puțin 5 metri sau după caz, până la marginea suprafeței carosabile, curățirea zăpezii și a gheții de pe trotuare, asigurând astfel o circulație normală a pietonilor”, transmite Primăria Reșița.

Aceeași obligație de curățenie se aplică și în cazul țurțurilor care pot pune în pericol trecătorii.