FOTO: Reșițenii înfruntă din nou praful. 23 de șantiere sunt deschise pentru alimentare cu apă și canalizare!

Locuitorii din zona Câlnic, acolo unde se derulează lucrări în mai multe zone, suportă cu greu mizeria care s-a făcut în cartier, însă o înfruntă cu stoicism.

Executivul a convocat astăzi comandamentul pentru lucrările care se derulează în mai multe zone din oraș. Pe lângă executant, la întâlnire au participat și șefii serviciilor din Primăria Reșița, dar și reprezentanți ai operatorului de apă-canal Aquacaraș. Au fost ridicate problemele întâmpinate în teren, dar s-au prezentat și date tehnice referitoare la investiție.

Practic, în oraș, în momentul de față s-au dat 23 de avize de spargere în mai multe locații. În Cartierul Câlnic, de exemplu, se lucrează intens. De altfel, în urma comandamentului care a avut loc la sediul administrației locale, edilul-șef a făcut o vizită în teritoriu ca să analizeze stadiul lucrărilor. Prima oprire a fost Strada Râului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646771557830″]

,,Noi am fost solicitați să intervenim pe Strada Râului și cu alte ocazii, întrucât ruperile de nori le-au creat probleme locuitorilor. În sfârșit, însă, lucrările de apă și de canalizare au fost demarate. În cartierul Câlnic, se lucrează pe 3 șantiere: Râului, Nergănița și Bistra. Sunt particularități la fiecare lucrare în parte, dar noi analizăm în ce măsură putem interveni, a spus Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița. Întrucât în urma lucrărilor a rămas o cantitate însemnată de pământ, se analizează în prezent cum poate fi folosit.

,,Pe 30 noiembrie este termenul de finalizare al acestei lucrări. Din ce spunea constructorul, mai au 40 de metri de executat din cei 717, totalul aferent acestei străzi. În tot cartierul se pun rețele noi de apă și canalizare, a declarat Titiana Cătană, director în cadrul Primăriei Reșița.

Constructorul a precizat că sunt probleme în zonă, dar, la finele lucrărilor, oamenii se vor alege cu rețele de apă și canalizare noi. Râul a trebuit decolmatat, în luna august, odată cu ploile istorice care s-au abătut asupra orașului, fiind întâmpinate și o serie de piedici. Chiar și așa, lucrarea este în grafic, în prezent.

O a doua deplasare a aleșilor locali a fost la strada Bistra, acolo unde s-au întâmpinat greutăți în executarea lucrării. Pe un proiect european a fost modernizată o mare parte a străzii, iar atunci a trebuit să afectăm cât mai puțin ceea ce s-a investit, a spus edilul-șef, referitor la cea de-a doua stradă pe care a vizitat-o astăzi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646771489260″]

Lucrarea trebuie finalizată la sfârșitul lunii februarie, însă traseul trebuie deviat, din cauza unor probleme tehnice. Odată ce va fi primit avizul însă, acestea vor putea continua.

În cadrul proiectului ,,Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, 15 kilometri de rețele vor fi înlocuite, iar cu 16,1 km acestea vor fi extinse. La capitolul canalizare, rețeaua va fi extinsă cu 46 de kilometri, iar pe o suprafață de 4,1 kilometri va fi înlocuită.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/