Reşiţenii au scăpat de vechituri şi s-au ales cu electrocasnice noi

La fel ca anul trecut, Reşiţa a dat şi primăvara aceasta startul campaniilor de colectare a deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice. Nu mai puţin de şase tone de aparatură veche sau defectă s-au strâns la punctele special amenajate atât în oraş, cât şi în cartierele mărginaşe. Astăzi, o parte dintre cei care au scăpat în mod responsabil de deşeuri au fost recompensaţi cu electrocasnice noi de Primăria Reşiţa şi RoRec.

Primăria Reşiţa împreună cu Asociaţa Română pentru Reciclare RoRec au organizat sâmbătă, 17 martie, ediţia a cincea a campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”. Şi anul acesta Reşiţa a fost primul oraş din ţară care şi-a încurajat locuitorii să înceapă în mod responsabil curăţenia de primăvară. „Este cel de-al treilea an de colaborare serioasă între municipalitate, RoRec şi Grupul Şcolar Tehnic şi cred că am reuşit să conştinetizăm populaţia cât de important este să avem un mediu curat. Campania se înscrie în acţiunile prilejuite de Luna curăţeniei sau mai bine spus luna mediului, pe care o desfăşurăm în această perioadă la Reşiţa”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul municipiului.

Ca să-i încurajeze şi mai mult pe reşiţeni să-şi ducă aparatura veche la unul dintre cele 14 puncte de colectare amplasate în oraş, administraţia locală şi RoRec, împreună cu diverşi sponsori, au pus la bătaie 22 de premii. „Peste 500 de deponenţi au venit sâmbătă la punctele de colectare şi la final s-au strâns şase tone de deşeuri. Ca şi anul trecut, şi în cadrul ediţiei de sâmbătă am organizat o tombolă, pentru a-i recompensa pe cei mai gospodari. Premiile constă în zece cuptoare cu microunde, zece aspiratoare şi două frigidere”, a precizat Ionel Cornea, reprezentantul RoRec pentru zona Banat-Crişana.

Nu doar reşiţenii care au înţeles cât de importantă este protecţia mediului au fost premiaţi astăzi, ci şi cei care au făcut posibilă campania de sâmbătă. Mai exact, 17 voluntari ai Grupului Şcolar Tehnic din Reşiţa, care s-au implicat activ în fiecare an în acţiune, au fost recompensaţi la sediul primăriei cu diplome şi premii din partea RoRec.