Reşiţenii au aflat aseară că „Încă-i bine”

Cinematograful Dacia şi-a deschis porţile pentru a o primi pe una dintre cele mai apreciate actriţe ale teatrului românesc. La iniţiativa primăriei, reşiţenii au avut ocazia de a o vedea pe Rodica Popescu Bitănescu într-o comedie scrisă şi regizată chiar de aceasta, intitulată „Încă-i bine”

Primăria Reşiţa i-a scos aseară pe reşiţeni din case şi i-a dus în faţa scenei. Piesa scrisă şi regizată de Rodica Popescu Bitănescu se joacă de trei ani cu sălile pline şi nici la Reşiţa nu a făcut excepţie. Sala Cinematografului Dacia s-a umplut repede de spectatori nerăbdători să o vadă pe actriţa de succes, care de zece ani este şi dramaturg.

Înainte de intrarea actorilor pe scenă, primarul Mihai Stepanescu a ţinut să-i premieze pe reprezentanţii şi membrii ONG-urilor care activează în Reşiţa. Un număr de 22 de asociaţii au primit atenţii din partea Primăriei, ca semn de apreciere pentru activităţile pe care le desfăşoară în folosul societăţii. „Am vrut neapărat să felicit cele mai active ONG-uri din Reşiţa şi vreau să îi asigur pe reprezentanţii lor de sprijinul nostru. Sper să colaborăm la fel e bine în continuare pentru că Primăria şi Consiliul Local sunt alături de ei”, a spus Mihai Stepanescu.

Alături de marea doamnă a teatrului românesc, au evoluat pe scenă actorii Ioana Mărcoiu, Irina Cărămizaru, Ecaterina Nazare, Radu Solcanu şi Răzvan Hâncu. Dialogurile antrenante, pline de haz, s-au învârtit în jurul problemelor cotidiene, care sunt de cele mai multe ori tragi-comice. Subiecte dintre cele mai variate, de la probleme geopolitice, la dependenţa de calculator, de la materialismul generaţiilor actuale, la teoria evoluţionistă şi viitorul planetei, de la comunism la adulter, de la interpretarea viselor la homosexuali, toate au fost disecate cu umor, dar şi cu gravitate, oferindu-le spectatorilor ocazia să se regăsească în problemele celor de pe scenă, pentru a afla, la final, că „încă-i bine”.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157628728637993&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`