Reşiţeanul Ovidiu Berceanu, campionul României la 49 kg

Din cei trei reprezentanţi ai CSM Reșița în finalele Campionatelor Naţionale de Box pentru seniori care s-au defăşurat în Sala Polivalentă, unul a câştigat titlul naţional, ceilalţi doi mulţumindu-se cu medaliile de argint.

CSM Reşiţa se poate lăuda cu cinci medaliaţi la naţionale de box pentru seniori, perforanţă care nu s-a mai realizat de pe vremea marelui Francisc Vaştag. Dacă Andrei Dragomir (52 kg) și Mihai Lazăr (56 kg) s-au oprit în faza semifinală şi au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu medaliile de bronz, Ovidiu Berceanu (49 kg), Alexandru Bibiricea (75 kg) și Rusalin Căldăraș (81 kg) au boxat cu centurile pe masă pentru titlurile naţionale.
Ovidiu Berceanu este singurul dintre cei trei care a terminat învingător, acesta devenind campionul României la 49 kg. Rusalin Căldăraş a pierdut meciul înainte de a urca în ring, fiind învins de cântar. Epuizat după cele trei runde istovitoare din semifinale, pugilistul reşiţean nu s-a mai încadrat în limitele categoriei 81 kg şi a fost medaliat numai cu argint. În schimb, Alexandru Bibiricea a urcat în ring cu singurul reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Atena, Bogdan Juratoni. N-a avut, practic, nicio şansă, dar faptul că s-a ţinut bine trei reprize este pentru el încă o victorie pe lângă medalia de argint.
Vom reveni cu amănunte!