Reșițeanul Andrei Franț luptă pentru calificarea la Rio

explo 1000x200

La Zrenjanin, în Serbia, are loc la finele acestei săptămâni un turneu de lupte care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Printre luptătorii care speră să obțină biletele pentru competiția supremă se numără și reșițeanul Andrei Franț.

Luptătorul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița va concura în limitele categoriei 86 kg, cu intenția de a se califica la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.
„Îmi doresc din suflet să se califice. Este o provocare pentru el și pentru toată lumea. E primul turneu și cel mai greu, iar Andrei are nevoie de puțină șansă. Este apt din punct de vedere fizic”, a spus antrenorul emerit Adrian Dacica.

Andrei Franț va intra în competiție sâmbătă, 16 aprilie, iar pentru a ajunge la Rio trebuie să se califice în finala categoriei 86 kg. Andrei Franț este ocupantul locului al doilea în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului Caraș-Severin în anul 2015.

Tot la turneul de la Zrenjanin va concura și vicecampioana europeană de senioare, reșițeanca Alina Vuc, legitimată în prezent la Steaua București.

banner 970 x 250