[VIDEO] Reșițean implicat într-o grupare specializată în infracțiuni informatice, comise în Franța și Italia

Poliția Română și DIICOT au efectuat 20 de percheziții domiciliare în București și alte 10 județe, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni informatice comise pe teritoriul Franței și Italiei. Printre cei urmăriți se află și un reșițean.

Autoritățile europene au colaborat pentru a destructura o grupare specializată în infracțiuni informatice. În total, ieri au fost efectuate 20 de percheziții domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj. Acestea s-au desfășurat la locuințele celor 30 de persoane implicate.

Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2013, membrii grupului infracţional organizat ar fi montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franţa, ar fi falsificat instrumente de plată electronică şi le-ar fi pus în circulaţie prin achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia. Grupul ar fi realizat venituri ilicite de aproximativ 60.000 de euro.

Au fost emise în total 7 mandate europene de arestare preventivă și au fost confiscate mai multe bunuri și bani: 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, 1 tabletă, 30 de suporţi optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare, precum şi 20.000 de lei şi 4.100 de euro.

De asemenea, 3 persoane au fost identificate şi conduse la sediile parchetelor curţilor de apel din Bucureşti şi Craiova. Printre acestea se află și reșițeanul, pe numele său fiind emis mandat de aducere de către instanța din capitală.

YouTube video

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Europol şi Eurojust. Suportul de specialitate a fost asigurat de S.R.I. si Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi poliţişti de investigaţii criminale, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei Române, precum şi jandarmi.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, deţinerea de echipamente, inclusiv hardware şi software cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fapte comise atât pe teritoriul României, cât şi în Franţa şi Italia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/