Reșița trece pe verde. Parcul fotovoltaic, scos la licitație

panouri fotovoltaice

Primăria Reșița a scos la licitație execuția parcului fotovoltaic pe care are în plan să-l facă în zona IMR.

Municipalitatea a început, încă de acum doi ani, demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic, pe o suprafață de 30 de hectare, lângă Inspectoratul Județean de Jandarmi. Între timp, a fost întocmit studiul de fezabilitate și au fost obținute mai multe avize necesare derulării investiției, printre care și cel de racordare la rețeaua electrică. Ulterior, proiectul a fost depus, spre finanțare, la Ministerul Energiei.

Zilele trecute, Primăria Reșița a scos la licitație execuția parcului fotovoltaic, termenul de depunere a ofertelor fiind 16 mai. Valoarea estimată a investiției este de 44,7 milioane de lei. Primarul Ioan Popa estimează că parcul fotovoltaic va produce suficientă energie pentru a acoperi consumul necesar cu iluminatul public și pe cel al instituțiilor aflate în patrimoniul primăriei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Parcul l-am scos la licitație pe ceea ce înseamnă iluminat public, școli grădinițe, licee, tramvai și stații de încărcare electrică, ceea ce înseamnă undeva la 8,5 megawați, pentru care vom utiliza probabil 15 din cele 30 de hectare. Licitația se deschide undeva la mijlocul lunii mai, pentru că noi nu am mai așteptat ca Ministerul Energiei să ne dea câștigători pe axa de modernizare. Am plecat cu licitația tocmai pentru a câștiga timp, iar când vom fi declarați câștigători vom putea demara imediat lucrările”, a declarat edilul Reșiței.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/