Reșița trece în scenariul verde! Toți elevii pot merge la școală!

Municipiul-reședință de județ are o rată de infectare de 0,98 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că de mâine toți elevii pot merge fizic la cursuri.

În ultimele 14 zile, 82 de reșițeni au fost depistați cu coronavirus, incidența în oraș fiind 0,98 cazuri la mia de locuitori. Conform reglementărilor stabilite de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, dacă incidența coboară sub 1, toți elevii pot participa fizic la ore.

Așadar, de mâine toți cei peste 9.800 de copii vor participa fizic la ore, pentru mulți dintre ei fiind prima întâlnire cu colegii după luni bune.

leader board 728 x 90 px

Măsurile aferente scenariului galben, în care merg la ore doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din anii terminali, incidența fiind peste 1, se mai aplică în 16 localități din județ: Cărbunari, Goruia, Mehadica, Răcășdia, Forotic, Ciclova Română, Moldova Nouă, Vrani, Constantin Daicoviciu, Obreja, Vărădia, Sasca Montană, Ocna de Fier, Prigor, Oravița și Bocșa. Este vorba despre 88 de unități de învățământ, cu 4.273 de copii care merg totuși la grădiniță/școală și 3.412 elevi care învață de acasă.

La nivelul județului, peste 90% dintre elevi merg fizic la ore. La ora actuală, 15 elevi din Caraș-Severin și 3 angajați din sistemul de învățământ au COVID-19, orele fiind suspendate până în 27 mai într-o singură clasă după ce unul dintre elevi a fost confirmat pozitiv (clasa a IV-a B a Colegiului Național „Traian Doda” Caransebeș).