Reșița susține campionii! Cei mai buni sportivi ai cluburilor CSM și Mystic, premiați de municipalitate

premiere sportivi

26 de sportivi și șase antrenori au fost premiați duminică după-amiază de administrația locală reșițeană. Festivitatea a avut loc la stadionul din Valea Domanului.

Aproximativ 100.000 de lei a alocat municipalitatea din bugetul local pentru premierea sportivilor cu rezultate notabile în anul 2022 de la Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Mystic din Reșița. Este vorba despre șase perechi de dansatori de la Clubul Mystic, șapte luptători, doi pugiliști, trei gimnaști și doi atleți, de la Cubul Sportiv Municipal. Împreună cu sportivii, au fost premiați și antrenorii care se ocupă de pregătirea acestora. Doi de la Mystic și alți patru de la CSM Reșița. Festivitatea de premiere a avut loc duminică după-amiază, în perimetrul stadionului din Valea Domanului, diplomele și CEC-urile fiindu-le înmânate sportivilor de viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

„Reșița a susținut și continuă să susțină performanța, să-i susțină pe cei mai buni sportivi ai orașului, care ne-au reprezentat cu cinste la competițiile naționale și internaționale. Astăzi (duminică – 9 iulie n.r.) îi premiem pe cei mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Municipal și pe cei ai Clubului Mystic, sportivi care au cucerit medalii la cele mai prestigioase competiții la care au participat. Suma pe care o oferim sportivilor, per total, este de aproximativ 100.000 de lei. Sperăm că este o sumă îndestulătoare, și sperăm ca și la competițiile care urmează să reușim să-i susținem în continuare pe sportivii noștri.”, a declarat Adrian Dacica.

La festivitatea din Valea Domanului au fost prezenți și directorul CSM Reșița, Rusalin Fîc, și Alex Holecz, coordonatorul Clubului Sportiv Mystic.

1000x200 dacus 02

Mulțumim Consiliului Local Reșița, domnului primar Ioan Popa, pentru această premiere. Sunt sportivi care au realizat mari performanțe pentru Reșița, dacă ne gândim numai la Marius Cocioran, cele 110 titluri câștigate de-a lungul carierei, și care încă nu s-a terminat, cele trei participări la Jocurile Olimpice, campionate mondiale, campionate europene. Și ceilalți sportivi ne-au reprezentat cu cinste la competițiile sportive la care au participat. Unii dintre ei sunt prezenți astăzi aici, alții nu, pentru că se află în pregătire pentru competițiile care au loc în perioada următoare.”, a declarat directorul CSM Reșița.

Mulțumiri au fost aduse municipalității și de către coordonatorul Clubului Mystic: „Suntem prezenți cu toți sportivii noștri care în anul 2022 au fost premiați în campionatele naționale și internaționale, cu șase perechi, de la cea mai mică vârstă, de 10 ani, până la vârsta de tineret și adulți. Este o bucurie pentru noi să vedem că ceea ce noi realizăm prin munca pe care o depunem este apreciat. Se întâmplă destul de rar, mai ales în țara noastră, pentru că sportul este tratat așa cum este tratat, dar este un moment de bucurie să vezi că o autoritate locală apreciază și îți răsplătește munca, așa cum pot și ei, bineînțeles. Iar pe această cale doresc să-i mulțumesc domnului primar Ioan Popa și echipei sale, pentru această decizie, nu doar de a ne premia pe noi, ci și pe ceilalți sportivi reșițeni, care au adus rezultate orașului și țării noastre.”, a spus și Alex Holecz.

În cadrul aceluiași eveniment, atletului Marius Cocioran i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al municipiului Reșița.

publicitate si promovare online banner maxagro