FOTO/VIDEO: REȘIȚA SUB APE! Potopul a blocat tot orașul. Mașinile aproape că plutesc în trafic!

Ploaia de acum câteva momente a inundat mai multe străzi din Reșița, astfel că în oraș se circulă cu greu în aceste clipe.

În fața Poliției Române, apa atinge aproape jumătate de metru. Roțile mașinilor ai căror șoferi au avut curajul să treacă, totuși, pe acolo, aproape că nu s-au mai văzut. Nici în cartierul Moroasa lucrurile nu stau mai bine. Din cauza apelor pluviale, șoseaua s-a văzut cu greu mai jos de barul Fluturelul, astfel că cei care s-au aflat în trafic au ales o altă rută ocolitoare, dar nici această decizie n-a fost foarte inspirată. Străzile lăturalnice i-au scos la drumul care duce spre Lupac, dar orașul a fost ca un adevărat labirint care nu îți mai oferea cale de ieșire.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645870888738″]

Rigolele inundate au transformat și drumul spre Lupac într-un râu adevărat, care odată cu valurile învolburate a scos pe drum crengi de copac, pietriș și nisip. Astfel că de la firma Gospodarul și până în intersecția din fața Hotelului Rogge mașinile au circulat cu viteză foarte mică, încât să poată trece cu bine de șiroaiele de apă care veneau cu mare viteză din deal.

YouTube video

Situații similare sunt și pe străzile lăturalnice din Cartierul Doman, unde șoferii se minunează de puhoiul de apă care inundă strada principală. ,,Spre Butovăț nu se poate circula deloc. Sunt prins în trafic și mi-e teamă să înaintez, a declarat un șofer prins în trafic. În aceeași zonă, mai multe pivnițe sunt inundate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645870459719″]

În centrul orașului, toată apa din piața publică s-a scurs în Palatul Cultural, clădire patrimoniu, proaspăt renovată. Probleme sunt și în zona Finanțelor, dar și pe strada din fața clădirii de birouri IPJ, unde apa este, de asemenea, destul de mare. Șoferii care au putut să ocolească zona au și făcut-o.

YouTube video

Din cauza avalanșei mari de apeluri la numărul unic de urgență 112, numărul de telefon sună în zadar.

YouTube video

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645870918668″]

Update 1

Pompierii militarei de la Reşiţa acţionează pe mai multe străzi din municipiu, în centrul civic, în zona Universităţii, dar şi la Butăvâţ şi Doman. Apa se retrage, dar în urma ei rămâne un mâl gros care va trebui îndepărtat de administraţia locală.

Update 2

Teatrul de Vest, obiectiv recent renovat la Reşiţa, a fost serios afectat de inundaţie şi luptă astăzi cu noroiul rămas în urma apelor. Directorul instituţiei, Nicolae Dumitru Vlădulescu, a postat pe pagina sa de facebook informaţii despre problemele create la teatru. Astfel, apa a intrat în foaierul instituţiei şi a avansat până în sala de spectacole, afectând culoarele laterale, circa 2m. La subsol, unde este instalată centrala termică, apa a urcat la 1 m adâncime.

Vladulescu la noroi Teatru in noroi

Foto: facebook.com, profil Nicolae Dumitru Vlădulescu

Update 3

Echipele Primăriei Reşiţa au ieşit pe străzile afectate, imediat după potolirea furtunii. Potrivit primarului Mihai Stepanescu, s-a muncit toată noaptea. Pentru degajarea zonelor de aluviuni, echipe din cadrul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, S.C. Supercom S.A.,  S.C. AquaCaraş S.A au intervenit cu utilajele din dotare.

Lucrările vor continua şi în zilele următoare“, ne asigură edilul Reşiţei, care mai transmite cetăţenilor că “în perioada următoare vor fi efectuate şi acţiuni de dezinfecţie în zona centrală, iar o Comisie din cadrul administraţiei publice locale va evalua pagubele produse în urma acestei viituri“.

Sâmbătă dimineaţă  a fost convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă la care au participat directori şi şefi de servicii din cadrul Direcţiei Tehnice Generale, Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, informează un comunicat al Primăriei Reşiţa. Au fost inventariate intervenţiile din noaptea trecută şi au fost stabilite priorităţile pentru zilele următoare. Aici sunt cuprinse şi demersurile care vor fi întreprinse “la Instituţia Prefectului-judeţul Caraş-Severin şi la Guvernul României pentru promovarea şi susţinerea unor lucrări de intervenţii şi de investiţii în caz de inundaţii, având în vedere că Municipiul Reşiţa a întocmit un studiu de fezabilitate care vizează lucrări de amenajare de torenţi pentru regularizarea a 11 pâraie, inclusiv pârâul Butovăţ“.

În comunicatul remis presei cărăşene se arată că principala cauză a producerii “celei mai mari viituri din ultimii 15 ani, produse în zona centrală a oraşului” ar fi podeţele subdimensionate contruite pe Valea Butovăţ, dar şi conductele de trecere care au obturat albia pârâului Butovăţ.

Administraţia locală face şi un “apel la cetăţeni să sprijine, în măsura posibilităţilor, acţiunile de intervenţie ale primăriei şi ale operatorilor în această situaţie“.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646251420796″]

Foto update 3: Primăria Reşiţa

Rămâi pe Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

  1. constantin says:

    ,………?

  2. constantin says:

    pacat de bunurile oamenilor,…..

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/