„Viitorul digital” este numele proiectului derulat în acest an școlar de municipalitate, în parteneriat cu Editura Art Klett și în colaborare cu National Geographic, prin care sunt oferite servicii educaționale moderne și integrate pentru elevii claselor pregătitoare.
Trei orașe din România, printre care și Reșița, au încheiat contracte cu Editura Art Klett pentru acest an școlar. În urma acestei colaborări, mai multe pachete cu auxiliare pentru clasele pregătitoare au ajuns începând de ieri în școlile din municipiu, urmând ca elevii și profesorii să le folosească pe parcursul anului școlar.
„«Viitorul digital» este proiectul gândit de noi pentru a sprijini micuții din clasele pregătitoare să se familiarizeze într-un mod cât mai plăcut cu școala. Astfel, cei 420 de elevi din clasele pregătitoare au fost așteptați în prima zi de școală cu seturi de materiale educaționale oferite de municipalitate: caiete de activități pentru clasă și afterschool, caiete de evaluare, stickere și acces la ediția digitală a acestor materiale pe tot parcursul anului. Partenerul nostru, Editura Art Klett, va sprijini pregătirea cadrelor didactice înscrise în acest proiect cu programe de mentorat și acces pe platforma online de predare integrată.”, precizează primarul Ioan Popa.
Edilul consideră că este important ca sistemul educațional să se alinieze cerințelor actuale ale elevilor, iar profesorii să utilizeze metode moderne de predare și să le transmită celor mici dorința de a învăța și de a se dezvolta continuu: „«Art Klett» este o companie multinațională de sorginte germană care realizează manuale în format scris și digital pentru clasa zero. Sunt trei orașe în România care au semnat contracte cu «Art Klett» – Reșița, Oradea și Buzău -, pentru că ne dorim să începem să formăm un nou sistem educațional în care să se meargă foarte mult în varianta digitală. Eu am fost la întâlnirea cu «Art Klett» și cu cadrele didactice de la clasa zero și toate au fost entuziasmate, mai cu seamă cei care au copii știu că de cele mai multe ori sunt mai perspicace decât noi. Copiii mei, de exemplu, de multe ori îmi dau clasă la cum să folosesc iPhone-ul sau tableta. Cred că este viitorul, cred că acest mod de a face educație este unul care se va propaga în următorii 10 – 15 ani și mă bucur că suntem pionieri aici”.