Reșița se pregătește să treacă pe verde!

electric car charging

La Reșița, încărcarea autoturismelor electrice este în continuare gratuită, iar municipalitatea nu dă semne că și-ar dori să taxeze acest serviciu prea curând, așa cum se întâmplă în alte orașe din țară, încurajându-i astfel pe reșițeni să renunțe la autoturismele convenționale, în detrimentul celor nepoluante și prietenoase cu mediul.

Primăria Reșița vrea să crească în oraș numărul stațiilor pentru încărcarea electrică a vehiculelor, asta și pentru că municipalitatea va achiziționa, prin proiectul tramvai, și 10 autobuze electrice. Dar până când vom vedea pe străzile orașului noile mijloace de transport în comun, municipalitatea a bătut palma cu firma care se va ocupa de elaborarea documentației tehnice de proiectare pentru 45 de stații de reîncărcare electrică, finanțate prin „Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR/2022/C10 – Promovarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice”.

Pe lângă proiectare, firma respectivă se va mai ocupa de întocmirea documentației pentru obținerea autorizației de construire și a celorlalte avizelor necesare, dar și de elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a caietului de sarcini în vederea implementării investiției. Pentru toate aceste servicii, Primăria Reșița a plătit 128.500 de lei.