Reșița Locomotives vrea să organizeze un campionat de flag football între liceele din oraș

flag football (1)

„Locomotivele” din Reșița promovează mișcarea în rândul elevilor din oraș. Echipa de fotbal american vrea să organizeze un campionat de flag football, un sport antrenant, la care sunt invitați toți liceenii din Reșița.

Echipa de fotbal american Reșița Locomotives își propune să organizeze un campionat de flag football între liceele reșițene. Este vorba despre o variantă a jocului de fotbal american în care jucătorul ofensiv nu poate fi placat la pământ pentru a fi oprit, ci echipa defensivă trebuie să îndepărteze un steag atașat la centura celui care deține posesia mingii.

„Fotbalul american și variantele sale folosesc o mare parte din mușchi. De asemenea, ajută la buna funcționare a sistemului cardio-vascular. Competențele care se dezvoltă în urma practicării acestui sport sunt: îmbunătățirea abilităților de comunicare și lucru în echipă, socializarea tinerilor în afara mediului online, creșterea spiritului de competitivitate, învățarea respectării anumitor reguli și conduite ale jocului și nu în ultimul rând multă distracție.”, transmit reprezentanții echipei Reșița Locomotives.

flag football (3)

Elevii care sunt interesați să încerce flag football se pot adresa profesorului de sport al liceului lor sau pot scrie direct pe canalele de social media ale Reșița Locomotives.

De asemenea, echipa îi așteaptă pe reșițeni sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14.00, la stadionul Gloria din Reșița, pentru ultimul meci de pe teren propriu din această ediție de campionat, contra celor de la Timișoara 89ers. O victorie în acest meci ar trimite echipa în play-off.

Intrarea la meci este gratuită.

flag football (2)