Reșița găzduiește Olimpiada de caligrafie „Penița de Aur”

olimpiada caligrafie
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Evenimentul se desfășoară concomitent în alte patru județe, iar la el participă peste 400 de elevi.

Olimpiada de Caligrafie „Penița de Aur”, aflată la cea de-a doua ediție, este organizată de Școala „Sf. Ierarh Nicolae” din Arad, Asociația Social Educativă Filologos și Asociația AtelieR de Cuvinte, ca un eveniment regional care aduce în atenția învățătorilor, profesorilor, dar mai ales a părinților, beneficiile scrisului de mână pentru copii.

Evenimentul se adresează elevilor din clasele a III-a și a VI-a din județele Arad, Bihor, Hunedoara Caraș-Severin și Timiș, și are loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 10.00, în mai multe școli din cele cinci județene. În total, sunt așteptați să participe peste 400 de elevi, care se vor strădui să scrie cât mai frumos caligrafic, dar în același timp corect, texte alese cu grijă de profesori, în cadrul a trei secțiuni: copiere, transcriere și dictare.

În Caraș-Severin, olimpiada este găzduită de Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, iar la ea participă peste 100 de elevi din întregul județ.

Muzeul TM

Suntem într-o eră digitală și este bine și normal să folosim dispozitivele informatice pe care le avem, dar credem că a renunța la scrisul de mână poate fi o decizie necâștigătoare pe termen lung. Sunt nenumărate studii în acest sens, iar faptul că țări precum Suedia, unde tabletele sunt în școli de un deceniu, reintroduc acum manualele clasice și scrisul de mână, ne arată că suntem pe drumul cel bun”, spune Giorgiana Elena Popan, coordonatoarea proiectului.

Cei mai buni elevi se vor califica la etapa regională, care se va desfășura în 20 aprilie la Școala „Sf. Ierarh Nicolae” din Arad. La această școală a avut loc în mai 2023 prima etapă a olimpiadei de caligrafie „Penița de Aur”, la care au participat 100 de copii din județele Arad și Timiș.

Am acceptat propunerea de a fi parteneri în derularea acestei olimpiade, considerând a fi o provocare pentru învățători, dar, în același timp, un real beneficiu pentru elevi. În ciuda dezvoltării accelerate a tehnologiei, scrisul de mână este și trebuie să rămână una dintre formele de bază în învățare și educație, având în vedere beneficiile sale incontestabile pentru dezvoltarea cognitivă și stimularea creativității. Această primă ediție la nivelul județului Caraș-Severin se datorează tuturor colegilor care s-au implicat în pregătirea elevilor și celor care au asigurat organizarea acestei competiții“, a declarat prof. Manuela Terciu, inspector școlar pentru învățământ primar în Caraș-Severin.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/