Reșița devine primul oraș din România care emite obligațiuni verzi

ioan popa eveniment bucuresti

Primăria Reșița lansează o emisiune de obligațiuni verzi care urmărește suplimentarea fondurilor pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală.

La Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut marți loc evenimentul „Dezvoltarea pieței obligațiunilor municipale”, organizat de compania de consultanță financiară VMB Partners, cu sprijinul Autorității de Supraveghere Financiară și al Bursei de Valori București.

Obiectivul întâlnirii a fost acela de a discuta și a găsi soluții constructive pentru dezvoltarea pieței de obligațiuni municipale, ca instrument alternativ de finanțare pentru dezvoltarea localităților din România.

La eveniment a fost prezent și primarul Ioan Popa care a anunțat că Reșița va deveni primul oraș din România care emite pe piața financiară obligațiuni verzi. Emisiunea de obligațiuni se va lansa în luna octombrie și va genera resursele financiare necesare pentru a cofinanța marile proiecte de dezvoltare locală.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

ioan popa eveniment bcucuresti 2

Important pentru comunitatea noastră este că acest demers întărește nivelul de credibilitate la care Reșița se află. Suntem respectați pentru volumul de finanțări absorbite și, totodată, proiectele pe care le propunem cresc perspectivele de dezvoltare a orașului. Acum, ne aflăm într-un proces de modernizare care ne creează un disconfort serios, însă pentru viitorul apropiat premisele sunt încurajatoare. Da, am toată încrederea că Reșița va deveni orașul pe care îl dorim cu toții”, este de părere Ioan Popa.

La rândul lor, reprezentanții companiei VMB Partners precizează într-un comunicat de presă că, în România, prima emisiune de obligațiuni verzi aparține municipiului Reșița. „În valoare de 17 milioane de euro, emisiunea urmărește suplimentarea fondurilor de finanțare pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală aflate în curs de implementare. Reșița este astfel primul oraș din România care reintroduce tramvaiul după Revoluție, asigurând astfel un transport modern și confortabil care să conecteze zonele orașului”, notează VMB Partners.

publicitate si promovare online banner maxagro