Reșița dă încă un fotbalist pentru Liga I!

De-a lungul timpului, din Valea Domanului s-au lansat spre marea performanță fotbaliști talentați, care au ajuns să scrie istorie în Europa. Recent, unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști de la CSM Reșița a făcut pasul spre Liga I.

Curtat chiar și de campioana CFR Cluj, Bogdan Szijj a ajuns la FC Voluntari, sub comanda lui Daniel Oprița, antrenorul care i-a remarcat calitățile încă de când acesta era junior și i-a oferit astfel șansa debutului în Liga a II-a, în perioada în care în Valea Domanului evolua Metalul Reșița, actuala Sportul Snagov.

Se întâmpla în 2015, când puștiul minune din Valea Domanului surprindea pe toată lumea cu evoluțiile sale curajoase din liga secundă. De atunci a prins foarte multe meciuri la seniori, a promovat cu CSM Reșița în Liga a III-a, sub comanda lui Leo Doană, și a bifat două sezoane în eșalonul terț.

Descoperit în 2009 în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 9 Reșița de antrenorul Cosmin Buda, puștiul Bogdan Szijj, fiul fostului mare atacant al rosso-nerilor din perioada de glorie a anilor 90, a ajuns în Valea Domanului, și s-a apucat din nou de fotbal în mod organizat, după ce fusese o scurtă perioadă la CS Negrea.

„Are o viteză foarte bună, are calități fizice foarte bune. Am apreciat la el faptul că e modest și muncitor. Am remarcat că e foarte sociabil, s-a integrat foarte bine în colectiv. L-am utilizat pe postul de mijlocaș dreapta, dar în multe meciuri la seniori a jucat și fundaș dreapta. Prin plecarea la Voluntari, consider că face un pas înainte și sper să aibă evoluții bune și să ne facă mândri pe noi, reșițenii, mai ales pe cei ce am lucrat cu el”, a spus antrenorul Cosmin Buda, care l-a pregătit mai bine de șase ani pe Bogdan Szijj la Centrul de copii și juniori din Valea Domanului.

Bogdan Szijj se află momentan în cantonament în Slovenia, alături de noua sa echipă, FC Voluntari. Atât CSM Reșița, cât și formația ilfoveană dețin drepturile federative asupra jucătorului.