Reşiţa, capitala găinarilor şi papagalilor din Banat!

Sâmbătă, 25 noiembre, la Reşiţa, va fi acordat titlul de cel mai mare găinar din Banat! Va fi premiat, totodată, şi „cel mai cel“ papagal al Banatului!

În perioada 24-26 noiembrie a.c., Liceul de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa va găzdui o ediţie aniversară a „Expoziţiei judeţene de păsări de curte, păsări ornamentale, porumbei, iepuri şi păsări exotice“. Organizator este Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă „Fauna Cărăşană“ Caraş-Severin, în colaborare cu Primăria Municipiului Reşiţa, Consiliul Local Reşiţa şi Liceul „Sabin Păuţa“. Vor participa cu exponate principalele asociaţii de crescători din Banat şi Banatul Sârbesc.

„Este cea de-a 65-a ediţie a expoziţiei desfăşurate în Caraș-Severin. De-a lungul timpului, expoziții anuale au mai avut loc la Reşiţa, Caransebeș, Bocșa, Oravița. Păsările înscrise în concurs vor fi expuse în incinta Liceului de Arte, începând de vineri, 24 noiembrie, de la ora 9, închiderea expoziţiei urmând să aibă loc duminică, la ora 13. Începând cu ziua de sâmbătă, ora 14, vor exista şi exponate puse în vânzare, dar, de asemenea, cu acest prilej, vor fi și crescători de păsări şi animale care vin special să vândă, în curtea liceului. Însă nimic din ce este arbitrat în cadrul concursului de frumusețe nu poate fi vândut“, ne-a declarat Mihai Sprînceană, membru în conducerea Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă „Fauna Cărăşană“ Caraş-Severin.

Festivitatea de premiere având loc sâmbătă, de la ora 19.30, cu siguranţă că duminică, în ultima zi a expoziţiei, mulți crescători înscrişi în concurs vor scoate exponate la vânzare, mai precizează Mihai Sprînceană. Expoziţia va fi deschisă vineri şi sâmbătă, între orele 9 şi 18, respectiv duminică, de la ora 9 la 13. Intrarea este 5 lei, dar copiii şi elevii au acces gratuit.