Reparații froviare de 3,5 milioane euro pe Timișoara – Cenad

cale ferata

Încep lucrări de reparații capitale pe linia ferată Timișoara – Cenad. CFR Timișoara caută constructor și pune la bătaie 17,8 milioane de lei.

Sectorul vizat este cuprins între Dudeștii Noi – Biled – Satu Nou. De la construirea liniei, din 1905, o reabilitare totală a fost făcută numai în 1997, între stațiile Ronaț Triaj și Dudeștii Noi, restul liniei rămânând scadenă.

„Forța de muncă insuficientă la districtul de linii pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucționale, cât și starea căii pe linia 133, situație care pune în pericol siguranța circulației, impune intervenția cu firme autorizate și specializate în execuția lucrărilor de reparație pe distanța Dudeștii Noi – Biled – Satu Nou”, este motivarea investiției.

Lucrările sunt necesare, pentru că, din cauza stării necorespunzătoare a căii ferate, au fost introduse restricții de viteză de 20 km/h și 30 km/h.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Lucrările necesare a se executa pentru restabilirea parametrilor instrucționali ai căii constau în înlocuirea șinei, înlocuirea traverselor de beton, a traverselor speciale pentru aparate cale și a traverselor speciale pentru poduri, confecționare cupoane de tranziție, confecționare contrașine, înlocuirea aparatelor de cale, defrișări, realizare prismă de piatră spartă, evacuare pământ”, se arată în caietul de sarcini.

Toate aceste lucrări trebuie realizate în 200 de zile. Termenul pentru depunerea ofertelor pe seap.ro este de 16 iulie.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/