Remus Borza: ”La UCMR, lene și multă prostie!”

Administratorul judiciar al Hidroelectrica spune că UCM Reșița nu va avea viață mai bună acum când tocmai a ieșit din insolvență compania producătoare de energie hidro!

Hidroelectrica a ieșit din insolvență, dar la UCM Reșița vin vremuri mai grele. Cel puțin așa spune Remus Borza, cel care a reușit să scoată Hidroelectrica din insolvență și care administrează și insolvența UCM Reșița. Borza dă totuși asigurări că UCMR ”este o companie care are viitor”, deși ieșirea din insolvență a Hidroelectricii nu ajută cu nimic, căci compania este ținută în continuare de programul de reorganizare, care va trebui respectat.

UCMR trebuie să se reorienteze și să nu mai stea în captivitate, căci azi 99 la sută din cifra de afaceri a UCMR depinde de Hidroelectrica, iar compania aceasta nu înțelege să mai investească în noi capacități! ”Dacă murea Hidroelectrica, murea și UCM Reșița!”, explică Borza. UCMR și-a diminuat nepermis de mult activitatea după 1989, înainte făcea și boghiuri, și motoare navale dar, ”din lene și multă prostie” a renunțat la toate aceste capacități de producție, deși acestea i-ar fi asigurat mai multe comenzi pe piață. ”Contractele nu te aleargă pe bulevard, este nevoie de mai multă implicare”, a mai spus Remus Borza, evident nemulțumit de actualul management al uzinei  din ”Cetatea de foc”.

Dar Borza are și vești bune, adică spune că un consorțiu din care face parte și UCM Reșița a câștigat licitația pentru construcția de la Stejaru și că speră să se înscrie pe SEAP și să o poată prelua și pe cea de la Vidraru. Iar mai pe toamnă vor fi urcate alte două licitații, pentru Rîul Mare Retezat și Șibișel, astfel că, cel puțin pentru o vreme, uzina va avea din nou de lucru. Dar, repetă, ”contractele nu aleargă după tine pe bulevard”!