Relaxarea restricțiilor?! Nici vorbă! Care este mesajul autorităților pentru cei care au crezut că deja vin vremuri mai bune?

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Nici nu au trecut încă sărbătorile pascale, că mulți s-au lansat deja în ipoteze prea optimiste visând la relaxarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare. Nici vorbă de așa ceva, spun autoritățile. România încă nu a ajuns la vârful epidemiei, iar permisivitatea la care speră mulți ar duce acum la un scenariu negru.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” din București, dar și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au adus în discuție niște măsuri și mai dure privind izolarea totală a vârstnicilor și au pomenit chiar despre o nouă grupă de risc: între 40 și 65 de ani. Chiar dacă între timp ministrul și-a retras cuvintele, nu iese fum fără foc, așa că lucrurile nu sunt cu siguranță liniștitoare. Deci cei care au sperat că imediat după Paște își vor relua activitățile obișnuite, vor ieși la plimbare când doresc și își vor vizita prietenii și rudele s-au înșelat amarnic.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a ținut să sublinieze câteva idei care să-i mai aducă pe români cu picioarele pe pământ:

promovare banner maxagro

1. Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare.
2. Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară.
3. Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică în fapt, precum și de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.
4. Autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate.
5. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus, ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor.
6. În analiza referitoare la eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor se va ține cont de recomandările Comisiei Europene, precum și de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene.
7. În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/