„Reînverzim orașul invadat de mult prea multe betoane”

La nivelul orașului Moldova Nouă se desfășoară o amplă campanie de reînverzire a localității, după cum susțin reprezentanții administrației locale. Aproximativ 1.400 de puieți din diferite specii vor fi plantați până la finalului lunii.

S-a dat startul reînverzirii orașului Moldova Nouă, spune primarul Ion Chisăliță, cel care consideră că în ultimii ani localitatea a fost invadată de prea multe betoane. De la mijlocul lunii a început o campanie de plantare, fiind vorba de circa 1.400 de puieți din diverse specii (tei, mesteceni, paltini de munte și molizi), oferiți de Direcția Silvică Caraș-Severin. Dacă la începutul campaniei angajaţii Primăriei Moldova Nouă au refăcut aliniamentul de pe marginea DJ 571, între fosta fabrică Delphi şi Gater, lucrările au continuat cu alte zone din Moldova Nouă, Cartierul Nou şi Moldova Veche.

„În anii ce vor veni, într-o zi însorită şi călduroasă aşa cum este cea de astăzi, vom putea să ne plimbăm pe faleza Dunării învăluiţi în miros de tei. În plus, pe aleile dintre blocuri sau în parcurile oraşului ne vom putea adăposti de soarele arzător al verii sub copacii proaspăt plantaţi în această săptămână de angajaţii Primăriei Moldova Nouă. Încet, încet reînverzim oraşul invadat, de-a lungul anilor, de mult prea multe betoane.”, este mesajul transmis locuitorilor de administrația locală.