Reîncepe șantierul, pe malul Cernei, la Herculane

voluntari herculane project

Proiectul de revitalizare a malurilor râului Cerna ca arteră verde și culturală, demarat în vara acestui an de Asociația Locus, continuă toamna aceasta, la Băile Herculane, cu ultima etapă.

Concret, este vorba despre amenajarea a peste 1.500 de metri pătrați de spațiu verde în zona unde, în trecut, aceeași asociație a amenajat cădițele de pe malul Cernei, a realizat un amfiteatru din lemn, o zonă de lounge și una de schimb pentru turiști. Până la finalul anului, se vor planta arbori și plante perene și se va monta mobilier urban și rastele pentru biciclete pentru a crea un spaţiu cât mai accesibil şi plăcut pentru relaxare.

Proiectul de revitalizare a malurilor Cernei a avut mici întârzieri, după cum recunoaște președintele Asiciației Locus, însă până la 1 decembrie se estimează că va fi gata. Transportul de plante perene urmează să ajungă la Herculane în 5 noiembrie, iar plantarea să înceapă din 8 noiembrie.

Am avut și noi întârzieri pe acest șantier, ca în orice șantier, dar acum tragem tare să finalizăm până la data de 1 decembrie. Urmează să întindem tot pământul fertil pentru această plantare și apoi urmează să fie finalizate aleile și vom începe, bineînțeles, etapa cea mai frumoasă, plantarea”, a spus Oana Chirilă, președintele Asociației Locus.

Reamintim că acest proiect a fost selectat în cadrul #RaiffeisenComunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank, cu sprijinul Asociația pentru Relații Comunitare și este co-finanțat de către Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul Fundației Regelui.

Partenerii proiectului sunt: Primăria Băile Herculane, Administrația Bazinală a Apelor Române Banat, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Direcția pentru Cultură Caraș-Severin, Ordinul Arhitecților din România Filiala Timiș, Asociația de la 4 și Fundația Archaeus.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/