Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, invitat de președintele Klaus Iohannis să viziteze România

felipe si bolohan

Invitația a fost transmisă recent de către ambasadorul George Bologan cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Spaniei.

Comunitatea românească din Spania a fost apreciată cu această ocazie de către șeful statului spaniol, iar ambasadorul George Bologan a întărit, la rândul său, rolul acesteia și a subliniat totodată că familiile mixte sunt fundamentul uman al relației privilegiate dintre România și Spania.

publicitate online in ziar Express de Banat

Menționăm că Spania va avea un rol important pe agenda internațională în perioada următoare cu prilejul organizării Summitului NATO de la Madrid, precum și anul viitor, cu ocazia deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de către Ambasada României în Spania.

 

În timpul discuțiilor desfășurate, au fost atinse aspecte de interes geopolitic actual, precum Ucraina și viitorul Europei, nevoia întăririi identității europene, inclusiv cu accent în perspectivă pentru cetățenia europeană, comună tuturor statelor membre. Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosfera deschisă, cordială care a reconfirmat că Regele Spaniei este un prieten al României. „Ceremonia prezentării scrisorilor a avut loc într-un cadru solemn, de excepție, consacrat în secolul al XVIII-lea”, se mai arată pe portalul Ambasadei României în Regatul Spaniei.