Refugiul din Munții Țarcu începe să arate a casă

montare refugiu scheiu

Ridicat la o altitudine de 2000 de metri, refugiul Șcheiul prinde contur de la o zi la alta, deși lucrările nu sunt atât de simple precum par la prima vedere.

O mână de oameni inimoși, membri ai Serviciului de Voluntariat Montan, au demarat la începutul lunii iunie un proiect ambițios în Munții Țarcu: amenajarea unui adăpost de vreme rea, util atât turiștilor, cât și echipei Salvamont Caraș-Severin.

Materialele necesare au fost transportate pe cale aeriană, iar de la începutul verii se muncește la montarea refugiului. Lucrările nu merg însă atât de repede pe cât și-ar dori voluntarii montani.

„Refugiul Șcheiul începe să arate a casă! Încă o zi de muncă grea! Ne străduim să facem cât se poate de repede, dar cum nu avem pregătirea «meseriașilor» care din asta trăiesc, nu e așa de simplu. Din poze pare, dar în realitate nu e chiar așa și nici nu cunoaștem noțiunea «lasă ca-i bine și așa» sau «mai rău să nu fie»”, spun cei de la Serviciul de Voluntariat Montan.

interior refugiu scheiu

Interiorul este unul spațios

La finalul lucrărilor, refugiul Șcheiul va fi unul spațios, format din două încăperi. Una pentru turiști și o alta pentru echipa Salvamont Caraș-Severin care va face permanență aici, vârful Șcheiul fiind punctul care leagă Munții Țarcu de Munții Godeanu și Munții Cernei.

Reamintim că acesta este primul adăpost montan din Munții Țarcu, și este un proiect al Serviciului de Voluntariat Montan, susținut de Salvamont Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/