Redeschiderea spitalelor de la Anina, Bocșa și Bozovici, improbabilă

Recenta declarație a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit căreia ministerul pe care îl conduce va continua să redeschidă spitalele închise în mandatul de premier al lui Emil Boc nu privește în mod direct unitățile din Caraș-Severin, care au suferit transformări.

Trei spitale din județ au fost reorganizate în 2011. Două, cel de la Bocșa și de la Anina, au devenit cămine pentru persoane vârstnice, care au și câte un centru de permanență medicală unde serviciile sunt asigurate de medicii de familie, iar la Bozovici funcționează o secție a Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Pentru că activitatea acestor unități se desfășoară în parametri buni, iar populația s-a obișnuit cu noul sistem, plus că distanțele de la Anina la Reșița și de la Bocșa la Reșița sunt relativ mici și Spitalul Județean de Urgență din Reșița poate prelua cazurile medicale din zonele arondate, nu este necesară redeschiderea fostelor spitale locale, crede președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Tudorița Nicula.

,,La noi aceste unități funcționează destul de bine. Da, este necesară măsura acolo unde mai este de utilitate, unde distanța este destul de mare, unde nu s-au format centre de permanență,  nu e cazul Bocșa unde sunt 10-15 km, nici Anina nu cred. Nu mai este oportună deschiderea, mai ales că s-au format centre de permanență, oamenii s-au obișnuit și se adresează acestora fără probleme. La noi în județ nu cred că se mai aplică undeva”, consideră șeja CJAS, care a mai adăugat că mai degrabă este necesară o dotare suplimentară a centrelor de permanență. ,,Eventual trebuie investit în dotarea centrului de permanență… și la Anina există un centru de permanență, ca și la Bocșa… cu o ambulanță de ultimă generație ar trebui să fie, cu tot ce trebuie echipată, un defibrilator și altele din cele necesare ca să poată într-adevăr să fie utile”, a precizat pentru Express de Banat Tudorița Nicula.

Vă reamintim că la nivel național, la 1 aprilie 2011, au fost închise 67 de spitale, multe dintre acestea fiind, în prezent, centre de permanenţă cu medici de familie, secții ale unor spitale mai mari din județe sau cămine pentru persoanele vârstnice.


Comments

  1. Petru says:

    Cismaneantu nu stie cu ce sa mai minta cetatenii…ca pana acum nu a realizat nimic din lunga lista prezentata in campania electorala…GO HOME!!!!

  2. ovidiu says:

    Eu v-am spus ca este foarte usor sa inchizi o institutie, pui lacatul si gata, dar sa o redeschizi costa foarte mult. Pentru cei care ati crezut in lunga lista a campaniei electorale a candidatilor la presedentie va doresc in continuare vise placute !!!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/