Recunoștință și respect! Gest deosebit față de seniorii din Bocșa!

nicolae olan bocsa 2

Persoanele care au împlinit 100 de ani, precum și cuplurile care bifează nunta de aur vor fi răsplătite de administrația locală. Primarul Mirel Pascu a inițiat un proiect de hotărâre prin care comunitatea să își arate respectul față de seniorii săi.

Bocșa va intra în rând cu localitățile care aniversează în mod special persoanele care împlinesc un secol de viață, precum și cuplurile care au ajuns la 50 de ani de căsătorie. Primarul Mirel Pascu a introdus pe ordinea de zi a ședinței de la finalul lunii septembrie un proiect de hotărâre în semn de recunoștință și respect pentru a omagia persoanele care au împlinit vârsta de 100 de ani, „ca o recunoaștere a contribuției pe care au adus-o la dezvoltarea comunității din care fac parte”, precum și pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, „care au reușit să treacă peste obstacolele vieții și care au știut să descopere și să păstreze frumos secretul căsniciei de aur.” Astfel, Primăria va acorda diplome și câte 1.000 de lei net.

După ce proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor, în prima zi din octombrie, chiar de Ziua Persoanelor Vârstnice, a fost sărbătoare la Bocșa. Nicolae Olan, veteran de război, a fost invitat la Primăria orașului, acolo unde cei dragi, alături de reprezentanții administrației locale, au închinat un pahar de șampanie în semn de prețuire la împlinirea unui secol de viață. Nicolae Olan a primit o plachetă aniversară și o diplomă de excelență, alături de suma stabilită prin hotărâre de Consiliu Local.

nicolae olan bocsa 3

Mirel Pascu vrea ca acest gest să devină o obișnuință. „Așadar, vă invităm să propuneți astfel de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și persoane care împlinesc 100 de ani de viață pentru a fi premiate într-un cadru festiv.”, anunță primarul.

Propunerile se depun la Registratura generală a Primăriei Orașului Bocșa, iar documentele necesare sunt copii după certificatul de căsătorie și cărțile de identitate (CI sau BI).

Sursă foto: Gabriela Șerban